Empanadas- Španělské jídlo se švédským robotem
2022. 10. 31.
Ingredience na 12 kusů
Na těsto:
360 gramů pšeničné mouky
75 gramů másla
100 ml mléka
1 vejce
1 lžička soli
vejce na mazání
Náplň:
100 gramů mletého jehněčího
100 gramů sýru feta
1 hlava červené cibule
30 gramů rozinek
30 gramů černé olivy (nahrubo nakrájených)
1 lžička kmínu
1 lžička mleté papriky
sůl a pepř dle chuti
Empanadas - španělské jídlo se švédským robotem - krok za krokem:
Podívejte se na toto video s receptem!
Náplň
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
2. Na olivovém oleji orestujeme (podusíme) cibuli a mleté maso.
3. Dochuťte kmínem a paprikou, poté přidejte sůl a pepř podle chuti.
4. Nyní to smíchejte s rozinkami a olivami a nechte vychladnout, zatímco budete dělat těsto na koláč.
Těsto na koláč:
1. Předehřejte troubu na 175°C.
2. K vytvoření těsta sestavte ANKU a se 7 litrovou nerezovou mixovací nádobou, s hnětacím spirálovým hákem a hnětacím válečkem a také škrabkou na mísu, která zabraňuje přichycení těsta ke stěnám mísy. Ty jsou součástí základní sady, seznamte se s obsahem krabice klinutím SEM a SEM ! Všechny suroviny smícháme v hladké těsto, které necháme alespoň 30 minut odpočinout v lednici.
3. Použijte válečkovou hlavu na těstoviny ANKARSRUM Assistent a těsto tence protáhneme, pak na pláty vykrájíme 12 koleček a na polovinu potřeme masovou náplní. Navrch dáme rozdrobený sýr feta.
4. Těsto přeložíme do tvaru půlměsíce a okraje k sobě přitlačíme vidličkou.
5. Položte je na plech a potřete vršek rozšlehaným vejcem.
6. Pečte je ve střední části trouby asi 25 minut.