gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otevírací doba: 08:00-16:00 (Po-Pá)

Empanadas- Španělské jídlo se švédským robotem

2022. 10. 31.

Empanadas- Španělské jídlo se švédským robotem

Ingredience na 12 kusů

Na těsto:

360 gramů pšeničné mouky

75 gramů másla

100 ml mléka

1 vejce

1 lžička soli

vejce na mazání

Náplň:

100 gramů mletého jehněčího

100 gramů sýru feta

1 hlava červené cibule

30 gramů rozinek

30 gramů černé olivy (nahrubo nakrájených)

1 lžička kmínu

1 lžička mleté ​​papriky

sůl a pepř dle chuti

Empanadas - španělské jídlo se švédským robotem - krok za krokem:

Podívejte se na toto video s receptem!

Náplň

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky.

2. Na olivovém oleji orestujeme (podusíme) cibuli a mleté ​​maso.

3. Dochuťte kmínem a paprikou, poté přidejte sůl a pepř podle chuti.

4. Nyní to smíchejte s rozinkami a olivami a nechte vychladnout, zatímco budete dělat těsto na koláč.

Těsto na koláč:

1. Předehřejte troubu na 175°C.

2. K vytvoření těsta sestavte ANKU a se 7 litrovou nerezovou mixovací nádobou, s hnětacím spirálovým hákem a hnětacím válečkem a také škrabkou na mísu, která zabraňuje přichycení těsta ke stěnám mísy. Ty jsou součástí základní sady, seznamte se s obsahem krabice klinutím SEM a SEM ! Všechny suroviny smícháme v hladké těsto, které necháme alespoň 30 minut odpočinout v lednici.

3. Použijte válečkovou hlavu na těstoviny ANKARSRUM Assistent a těsto tence protáhneme, pak na pláty vykrájíme 12 koleček a na polovinu potřeme masovou náplní. Navrch dáme rozdrobený sýr feta.

4. Těsto přeložíme do tvaru půlměsíce a okraje k sobě přitlačíme vidličkou.

5. Položte je na plech a potřete vršek rozšlehaným vejcem.

6. Pečte je ve střední části trouby asi 25 minut.

ANKA tip:

Podávejte s různými dipy a čerstvým křupavým salátem.