gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otevírací doba: 08:00-16:00 (Po-Pá)

Slavnostní čokoládové mramorové sušenky

2022. 12. 07.

Slavnostní čokoládové mramorové sušenky

Tyto krásné mramorované sušenky jsou čokoládové a snadno se připravují pomocí kuchynského robota ANKARSRUM. Náš recept je také z knihy receptů ANKARSRUM.

Ingredience:

Na sušenky
180 g mouky
45 g moučkového cukru
2 lžíce kakaa
0,5 lžička soli
125 g studeného másla
1 lžíce ledově studené vody

Na mramorovou výzdobu:
200 g hořké čokolády
100 g bílé čokolády

Slavnostní čokoládové mramorové sušenky krok za krokem:

1. Sestavte svůj kuchyňský robot ANKARSUM s 3,5litrovou plastovou mixovací nádobou a dvojitým šlehacím nástavcem, které jsou součástí startovací sady, jak je znázorněno na tomto videu. Vejce a cukr šlehejte na střední rychlost do pěny.
2. Do mísy přidejte všechny ingredience kromě vody.
3. Spusťte stroj při nízké rychlosti, chvíli počkejte a pokračujte při střední rychlosti, dokud nebude jednotný.
4. Nyní přidejte vodu a míchejte, dokud nebude pěna hladká.
5. Těsto rozválejte na tloušťku asi 0,5 cm, poté nechte asi 1 hodinu odpočinout v lednici. Pokud to nestihnete hned, dejte těsto do mrazáku pro pozdější použití!
6. Troubu nastavíme na 175 °C.
7. Vykrajovátkem nebo skleničkou vykrajujte kolečka.
8. Sušenky dejte na plech a pečte asi 12 minut, poté je nechte vychladnout.

Mramorová dekorace

9. Čokoládu rozpustíme nad párou nebo v mikrovlnné troubě a přendáme do sáčku.
10. Sušenku zalijte rozpuštěnou hořkou čokoládou.
11. Navrch pokapejte rozpuštěnou bílou čokoládou. Začněte ve středu sušenky a krouživými pohyby postupujte až k okraji.
12. Nyní vezměte párátko nebo špejli a udělejte do čokolády zářezy a poté nakreslete vzor.
13. Podávejte s pomocí cukrářské sady ANKARSRUM!

ANKA tip:

Sušenku lze dále zdobit čokoládovými hoblinkami, ale v zájmu oslavy ji můžete ozdobit i barevným cukrovým posypem!