#zajímavostí
Přečtěte si naše články na toto téma a prohlédněte si naše doporučené produkty!
Naše zajímavé články k tématu:
4 nápady, jak zachránit zbytek
Využití zbytků jídla není jen ekonomická, ale i principiální záležitost. Nikdo nemá rád ten pocit, když se vyhodí suroviny, které zbyly z dovolené nebo velké...
4 jídla z dýně
Dýně je jednou z nejuniverzálnějších surovin. Kromě mnoha využití je také bohatá na živiny. Obsahuje vitamíny A, B, C a E, dále draslík, vlákninu a hořčík. P...
Dlouhá historie hamburgeru - zkrátka
Koho by napadlo, že kořeny tak běžného rychlého občerstvení lze hledat u mongolských válečníků? Pokud jste to o hamburgeru neuhodli ani vy, pak je tento člán...
Neobvyklé, ale chutné polevy na pizzu
Pokud máte kamaráda z Neapole, neukazujte mu tento článek ani náhodou! Tradiční neapolská pizzerie má pizzu Margherita. Těsto na pizzu, rajčatová omáčka, moz...
Tajemství skandinávské kuchyně
Skandinávská kuchyně je mnohem více než švédské masové kuličky! Kuchyně severní Evropy je plná speciálních, ale snadno připravitelných jídel. Chcete-li vědět...
3+1 způsoby využití brambor
Brambora. Jednoduchá, ale geniální ingredience, kterou zná opravdu každý. Pokud vás zajímá, jak můžete využít možností, které brambory v kuchyni nabízejí, čt...
Odkud pochází zvyk pít kávu?
Někteří ho pijí, aby zůstali vzhůru, někteří jako rituální sezení a někteří jen ze zvyku. Není to nic jiného než káva. Odkud pochází zvyk pít kávu?
10 zajímavých faktů o čaji
Existuje na této planetě člověk, který v životě nepil čaj? Odpověď je pravděpodobně ne. O titul nejkonzumovanějšího nápoje po vodě totiž soutěží čaj s kávou....
Udělejte lepší míchaná vajíčka!
Vejce hrají určující roli v kuchyni mnoha kultur po tisíce let. Je čas, abyste znovu objevili tuto klasiku! Ukážeme vám několik triků, které na vás s míchaný...
Ve stoje, vsedě nebo vleže? Podivné stravovací návyky po celém světě
Jedl jsi někdy vleže? Samozřejmě se počítá i mlsání v posteli! Stalo se, že jste si při chůzi nebo ve stoje ukousli pár kousků? Jsou místa, kde je to přiroze...
Využití a příznivé účinky oliv
Mnoho lidí opěvuje ódy na blahodárné účinky oliv. Zjišťovali jsme, co by toho mohlo být důvodem!
Historie vína: Nápoj s dlouhou historií
„Bůh stvořil svět. Hrozna se zrodila ze sňatku slunce a země. Člověk vytvořil víno z hroznů, aby se cítil blíže Všemohoucímu."
Rozinková krize – Proč rozinky lidi tolik rozdělují?
Rozinky jsou v gastronomii rozdělujícím prvkem: někteří lidé je milují, jiní se jim vyhýbají. Jaký je důvod této duality?
Zavařování: umění domácí konzervace
Zavařování je starý, tradiční způsob uchovávání potravin, který zažívá renesanci. V tomto článku na blogu představujeme základní způsoby zavařování a také pá...
Co budou lidé jíst za 100 let?
Počet lidí na planetě neustále roste. Jaké alternativní potraviny lze zvážit? Co budou lidé jíst za 100 let?
Co bylo na stole na starodávných hostinách?
Kdybyste se mohli vrátit v čase, co byste chtěli vidět? Vraťme se trochu do dávných dob: můžete nahlédnout do nádherného gastronomického světa starověkého Eg...
5+2 způsoby použití sýra
Nespočet druhů, chutí a textur sýra nám umožňuje obměňovat jeho použití v kuchyni téměř nekonečnými způsoby. Jak můžete sýr kreativně a rozmanitě využít? Zůs...
Jak ušetřit čas v kuchyni?
Objevte, jak můžete ušetřit čas v kuchyni pomocí jednoduchých, ale skvělých triků a technik! Ukazujeme postupy, díky kterým je vaření nejen rychlejší, ale i...
Kroky zavařování rajčat
Konzervování rajčat doma. Obliba konzervovaných rajčat je neutuchající nejen mezi prarodiči, ale i mezi mladými lidmi! Konzervování rajčat tak, jak to dělá G...
Vše o knedlících na páře
I když to není obvyklé, pojďme rovnou k věci: tento příspěvek je o parním hrnci na knedlíky Gassner, zbrani kuchyňských zázraků, která posouvá přípravu knedl...
Tradiční receptury v moderním pojetí
Máte rádi klasické chutě, ale hledáte moderní šmrnc? Objevte, jak můžete pomocí inovativních nápadů změnit tradiční receptury! Připravte se na dobrodružství,...
Potraviny bohaté na vitamíny
Nový rok je v plném proudu, je čas udělat ze svého zdraví to nejdůležitější! Objevte pět fantastických receptů bohatých na vitamíny, se kterými nejen posílít...
Zdravé stravování: Pomůžeme vám dodržet novoroční předsevzetí!
Dali jste si novoroční předsevzetí, že budete jíst zdravěji? Objevte s námi, jak se vaše kuchyně může stát dějištěm změn a nových začátků!
Udržitelnost v kuchyni: ekologické technologie a postupy
Udržitelnost není v gastronomii jen módním slovem - je to klíč k budoucnosti. Zjistěte, jak mohou ekologické technologie a udržitelné postupy změnit rutinu v...
Triky, které usnadňují kuchyňské přípravy
Vstupte s námi do kouzelného světa kuchyňských přípravků, kde se počítá každý pohyb a kde kuchyňské rutiny získávají nový význam. Přečtěte si náš článek, aby...
Vegetarián, vegan, intolerance laktózy, citlivost na lepek: slovník pro různé diety a potravinové alergie
Co je to vegetarián? Kdy můžeme říct, že je někdo vegan? A co intolerance laktózy a citlivost na lepek? Náš článek odpoví na všechny vaše otázky!
Kuchyňské nástroje, které možná neznáte, ale měli byste je vyzkoušet
Představte si, že zařízení vám nejen usnadní práci, ale také se stylově hodí do vaší kuchyně. Představujeme moderní kuchyňské nářadí, které vaření nejen usna...
Zajímavosti z historie kulinářského umění
Objevte s námi, jak oheň a koření způsobily revoluci v chuti světa! Historie gastronomie je obzvláště vzrušující: podívejte se na zajímavou historii kulinářs...
Přísady na posílení imunity
Představte si, že každý pokrm, který připravíte, může být nejen gastronomickým zážitkem, ale také posílit váš imunitní systém. Shromáždili jsme pro vás někol...
Umění koření, aneb harmonie chutí
Koření nejen obohacuje chutě, ale postupem času se stalo charakteristickým znakem různých gastronomických kultur. Od naší existence s nimi experimentujeme ne...
Kouzlo trdelníků
Pokud jste někdy navštívili nebo dokonce pravidelně chodili do centra Budapešti, určitě jste narazili na prodavače trdelníků. Znáte ale jeho historii? Pokud...
Rozložitelné kuchyňské náčiní vyrobené z přírodních materiálů ve jménu ochrany životního prostředí a udržitelnosti
V zájmu ochrany naší planety je stále více oceňováno ekologické povědomí a udržitelnost. Nejinak je tomu v oblasti pohostinství, kde rozložitelné kuchyňské...
Tajemství asijské kuchyně
Asijská kuchyně je jednou z nejstarších a nejoblíbenějších kulinářských kultur na světě. Není divu, protože se nepřetržitě vyvíjela tisíce let díky různým tr...
Jakými sušenkami překvapují trendy babičky svá vnoučata?
Babičky umí dělat neuvěřitelně lahodné sušenky. Ale proč je potom nejedí vnoučata? Jakou sušenku by měla upéct trendy babička, když chce, aby se její dezert...
Ještě není pozdě: vraťte letní atmosféru vařenou kukuřicí!
Vařená kukuřice je oblíbenou pochoutkou dětí i dospělých. V září ještě není pozdě uvařit si doma várku a vrátit tak letní atmosféru. A jako catering, nabídno...
5 překvapivých způsobů, jak využít brambory
Brambory jsou v Evropě přítomné od 16. století a od té doby se drží. Používá se v kosmetickém průmyslu, děti si z něj dokážou vyrobit „pečeť na brambory“ a j...
Sledování zápasu s přáteli? Pokročilé tipy na občerstvení pro vaše hosty
Slané arašídy, chipsy, popcorn a další podobné „pivní doprovody“ zná snad každý. Ale co speciální občerstvení? Víte, jak ještě zlepšit sledování hry nebo pop...
Spíte špatně? Možná za to může večeře!
Pokud v noci špatně spíte, může to snadno souviset s vašimi stravovacími návyky. Co to přesně znamená, se dozvíme v tomto příspěvku.
3+1 filmy, které musí milovníci vaření vidět
Milujeme "filmy o vaření" i přesto, že chuť a vůně jídla se bohužel na filmové plátno neprojeví. Přesto nás naplňuje radostí, když vidíme zrod lahodných pokr...
Tohle jedli v době reformy: Vyzkoušejte věčnou klasiku i vy!
Co jedli lidé v době reformace v první polovině 19. století? Jaké jídlo měl Petőfi, Széchenyi nebo Jókai nejraději? V tomto článku hledáme odpovědi na tyto v...
V stopě barbeque
Určitě jste viděli grilovací párty v americkém filmu. Víte, jak grilovat maso? Čím se ochucuje? Jakou omáčku k tomu připravujete? Jaké je tajemství BBQ?
Zchlaďte se limonádou!
V parném letním vedru není nic lepšího než sklenice ledově vychlazené osvěžující limonády! Přidali jsme krátké shrnutí historie limonády jako pamlsku a někol...
Brunch, staronový trend
Když jsme o tom poprvé slyšeli, byli jsme tímto konceptem překvapeni, ale postupem času jsme zjistili, že to nebyl tak špatný nápad, ve skutečnosti jsme to d...
Vejce a šunka: nápady na Velikonoce
Pokud dodržujete tradice a zároveň jste moderní, pak jste jistě otevřeni přípravě moderních pokrmů z tradičních surovin. Například Velikonoce! Přinesli jsme...
Příprava mořských plodů doma
Milujete mořské plody, ale nevíte, jak si z nich doma připravit pochoutky s dokonalou chutí a texturou? Uvedli jsme pro ně několik argumentů a několik tipů,...
Čaj o páté: vše vám ukážeme
Čaj o páté je zvykem Britů známým po celém světě. Ale co přesně a jak to konzumují? Jaké tradice jej charakterizují? Co byste měli dělat, kdybyste uspořádali...
Molekulární gastronomie, věda o potravinách
Molekulární gastronomie není jen nový restaurační trend, je to mnohem víc. A také jeho historie sahá daleko do minulosti. O co přesně jde, se dozvíte v našem...
5 receptů založených na blanšírování
Blanšírování není tak složitá kuchyňská operace. V zachování chuti a vůně zeleniny je však nepřekonatelný. Přinesli jsme vám pár receptů, abyste viděli, kdy...
Příchutě světa: jak je používat?
Kuchyně v malých místních komunitách jsou v posledních letech stále populárnější. A jsme stále odvážnější, co se týče chutí. Jak si takové speciality uvařit...
Silvestr a Nový rok: pověrčivá jídla
Jakými zvyky spojenými s jídlem formujeme náš Silvestr? Jaký zvyk se skrývá za každým jídlem? Pojďme se podívat na to, co jíst a co nejíst a jakými recepty s...
4 skvělá jídla na Silvestra
Abyste na silvestrovské párty naservírovali opravdu skvělé jídlo, nemusíte nutně strávit celý den v kuchyni. Přinesli jsme vám několik super a super rychlých...
Vánoční jídlo v Evropě
Jaká jídla se jedí o Vánocích v různých zemích? Tímto malým přehledem se můžeme inspirovat a poznat zvyky související s Vánocemi. Vydejte se za dobrodružství...