gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otevírací doba: 08:00-16:00 (Po-Pá)

Sledování zápasu s přáteli? Pokročilé tipy na občerstvení pro vaše hosty

2023. 08. 28.

Sledování zápasu s přáteli? Pokročilé tipy na občerstvení pro vaše hosty

Sledování zápasů s přáteli

Každá větší sportovní událost láká diváky k obrazovkám. A co víc, nejde jen o velké sportovní akce: kdo by neznal někoho (možná i sebe), kdo by si nenechal ujít jediný zápas svého oblíbeného týmu...? Sporty jako fotbal nebo řekněme házená mohou přilákat tisíce diváků po celé zemi, aby usedli k televizi.

Sledování takové hry se může proměnit ve skutečný komunitní zážitek, pokud k nám přijdou příbuzní, přátelé nebo dokonce sousedé, aby společně podpořili náš oblíbený tým. Takové akce mají nesrovnatelnou atmosféru.

A tuto náladu nezpůsobuje jen opilost způsobená nespočtem piv! (Samozřejmě se může hodit dávkovač chlazeného piva!) Ale není pochyb, že k těmto příležitostem přispívá i jídlo a pití, které nás provází vzrušením ze zápasu.

 

 

Pohostinské tipy a recepty

O kreativní nápady není nouze po celém světě. Nabídka je zde bohužel značně chudá, jen ti nejlepší cateringové služby nabízejí více možností než slané arašídy a chipsy. To však neznamená, že si nějaké kuriozity nemůžete pro hosty připravit i doma!

 

Český utopenec

Jedním z typických českých občerstvení nabízených k pivu je utopenec. (Podle pověsti dostal své jméno po svém vynálezci, který se později tragicky utopil.) Nejde o nic jiného než o špekačky, které se nakrájejí na kolečka a zrají ve slano-octové šťávě. Do marinády se používá i cibule, třešňová paprika a různé koření.

V České republice nemůže v nabídce žádné slušné hospody chybět utopenec.

 

Další česká specialita: marinovaný hermelín (nebo hermelín)

Dalším typickým českým občerstvením, které se obvykle podává k pivu, je nakládaný hermelín. Jsou marinované v oleji naplněném červenou cibulí, česnekem, červenou cibulí, kuličkami pepře a chilli po celé dny (i týden nebo dva). Pro jeho pikantní, štiplavou chuť jsou si Češi jisti, že je to jedna z nejlepších věcí k jídlu.

 

Párková specialita

Pokud byste hlasovali pro trochu jednodušší metodu, než je česká metoda marinování, můžete si jednoduchou párkovou pochoutku kdykoliv dát dohromady. Pojďme se nyní podívat, jak to udělat, než se v následujících odstavcích dostaneme k další překvapivé funkci!

K přípravě klasické hotdogové pochoutky vám postačí 4 párky, 1 kg listového těsta, 1 vejce, 4 lžíce mouky a oblíbené omáčky (hořčice, kečup, majonéza atd.).

Na pomoučeném válu rozválejte listové těsto pokojové teploty. Nakrájejte je na malé čtverečky nebo trojúhelníky, potřete je oblíbenou omáčkou a zabalte do nich párky v rohlíku nakrájené na malé kousky!

Vršek potřeme vajíčkem a pečeme asi čtvrt hodiny na 180°C s použitím horního-spodního pečení nebo funkce ventilátoru! Hlídejte si ho, aby se nezachytil – a vychutnejte si ho se svým oblíbeným pivem, jakmile bude hotové a vychladlé na poživatelnou teplotu!

 

Německá pochoutka k pivu: kroužek na rty (ringli)

V neposlední řadě je tu německá specialita, kterou není nikdo jiný než kroužek na rty, známý také jako ringli.

Němci jsou skvěle kreativní, pokud jde o párování piva. Téměř každá provincie má svůj vlastní typický pokrm. A pro všechny Němce je běžné, že přátelské pivo bez bílé klobásy nebo křupavých párků si lze jen těžko představit.

Unikátní je proto kroužek na rty, což není párek, ale něco úplně jiného: ančovička, stočená do kroužku. Když známe pochutiny Čechů, nedivíme se, že ringli je také mastná svačina. Silně slané rybí sousto s příchutí kapary: ve většině případů je srolováno přesně tak, aby se dovnitř dostal kapřík.

 

Pití piva a sledování zápasů se speciálními pivními společníky už nic nestojí v cestě! Vyzkoušejte některou ze specialit a diskutujte s hosty, kteří mají rádi české nebo německé občerstvení! Zde můžete získat všechny kuchyňské nástroje, které potřebujete k jejich přípravě!