gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otevírací doba: 08:00-16:00 (Po-Pá)

3 případy, kdy budete potřebovat velký kastrol nebo hrnec

2023. 09. 25.

3 případy, kdy budete potřebovat velký kastrol nebo hrnec

1. Očekáváte mnoho hostů

Jisté je, že jste se setkali se situací, kdy k vám chodí mnoho hostů. Běžné rodinné obědy nebo sváteční setkání jsou typickými případy. V tomto případě se příprava jídla často stává výzvou. Za předpokladu, že nemáte dostatečně velký hrnec nebo pánev.

Dostatečně velké pánve jsou zachránci hospodyněk (a hostitelů), které přijímají hosty. V jednom hrnci uděláte velkou várku polévky, guláše nebo těstovin, která bude stačit pro každého.

Pokud jste někdo, kdo rád baví rodinu a přátele, pak víte, o čem mluvíme. Nedělejte si starosti s množstvím - potřebujete pouze správné nástroje a vaření již nebude problém.

 

2. Výroba marmelády

Kdo někdy ochutnal čerstvě vyrobený džem, ví, že domácí verzi se nic nevyrovná. Výroba džemu doma však může být náročná, zvláště když chcete vyrobit velké množství.

Velké hrnce jsou ideální pro přípravu džemu, protože poskytují dostatek prostoru pro ovoce a cukr. Při výrobě džemu je důležité neustále míchat a rovnoměrně rozvádět teplo. Velké hrnce jsou dostatečně široké a vysoké na výrobu mnoha sklenic džemu najednou. Tolik, že je toho dost pro každého.

Kvalitní pánve také umožňují rovnoměrné prohřátí ovoce bez přichycení. Tím se eliminuje riziko špatné chuti a převaření.

Pokud i vy máte rádi domácí marmeládu a rádi byste si ji uvařili, určitě si do kuchyně pořiďte velký hrnec!

 

3. Komerční kuchyně, jídelna a další

Firemní kuchyně a jídelny jsou místa, kde musí být obsluha jídla precizní a efektivní. Mnoho lidí potřebuje každý den obsloužit čerstvé a chutné jídlo.

Velké hrnce a pánve proto hrají obrovskou roli. Můžete s nimi ušetřit čas a energii, protože v dostupném čase lze připravit velké množství jídla.

Pokud provozujete školní kuchyni, závodní jídelnu nebo jakoukoli průmyslovou kuchyni nebo dokonce restauraci, víte, že rychlá a efektivní práce je nezbytná. Velké hrnce pomáhají personálu jídelny rychle a snadno připravit velké množství jídla, takže každý může odejít včas a plný.

Pro firemní kuchyně a jídelny velké hrnce nejen zjednodušují přípravu jídla, ale jsou také vysoce cenově výhodné. Můžete dělat větší porce, což vyžaduje méně energie. To může z dlouhodobého hlediska znamenat značné úspory.

Pokud tedy provozujete firemní kuchyni nebo jídelnu, nevynechávejte velké hrnce a pánve ze svého kuchyňského vybavení!

 

Jaký je rozdíl mezi hrncem a kastrolem?

Slova "kastrol" a "hrnec" se často používají jako synonyma, ale jsou mezi nimi rozdíly!

Hrnec je vysoká nádoba s malým půdorysem, kterou lze použít k vaření jídla na pomalém ohni, jako jsou polévky. Je ideální pro tekutá jídla a může být dostačující pro velké rodinné obědy.

Základní plocha kastrolu je větší, boční stěny nižší a je vhodná pro přípravu nejrůznějších pokrmů. K dispozici je také tradiční verze s rukojetí. Výborně se hodí například k výrobě omáček.

 

Ať už hledáte hrnce nebo pánve, jste na správném místě! Nerezové pánve a nerezové hrnce v našem sortimentu najdete ve všech velikostech!

#