gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otevírací doba: 08:00-16:00 (Po-Pá)

Co bylo na stole na starodávných hostinách?

2024. 04. 05.

Co bylo na stole na starodávných hostinách?

Starodávné hostiny

Starověké hostiny nebyly jen o jídle. Tato shromáždění byla důležitou součástí budování komunity a často měla dokonce náboženský význam. Svátky poskytovaly lidem příležitost společně oslavovat bohy a velké životní události a sdílet důležité zprávy a myšlenky.

Chutě starověkého světa

Gastronomické speciality starověkého světa umožňují nahlédnout do stravovacích návyků a kulturních hodnot tehdejších lidí. Pokud chcete zjistit, co bylo pro tyto hody typické, čtěte dál! Jedeme na výjimečný výlet do starověkých civilizací!

První zastávka: Egypt

První zastávkou naší cesty je starověký Egypt.

Chcete-li ve své kuchyni oživit zvláštní atmosféru dávných hostin, musíte udělat následující:

  1. Spusťte seznam skladeb smyčcového orchestru!
  2. Naservírujte na stůl ovoce, jako jsou fíky a datle, a jako nápoj zvolte pivo nebo víno!
  3. Nezapomínejte ani na obiloviny, které jsou nezbytnou součástí staroegyptské gastronomie.

Pokud máte plátěné šaty, oblečte si je během rodinné „hody“ a jako doplněk zvolte zlaté šperky! Během svátků Egypťané věnovali zvláštní pozornost jejich vzhledu. Muži i ženy nosili oděv z jemného lnu, často v kombinaci se zlacenými šperky a zdobenými doplňky.

Druhá zastávka: Řecko

Přijíždíme na druhou zastávku naší cesty: starověké Řecko.

Starořecká gastronomie je součástí fascinujícího a bohatého kulturního dědictví, které hluboce ovlivnilo západní stravovací návyky a základy středomořské stravy. Pokud si chcete vytvořit tento pocit života ve svém domově za teplého, slunečného jarního dne, ukážeme vám, co potřebujete!

  • Pro staré Řeky byl základem stravy olivový olej, čerstvá zelenina, ryby a mořské plody a víno.
  • Víno se většinou míchalo s vodou, bez které bylo barbarské tento nápoj konzumovat.

Stačí si tedy obléknout splývavé šaty s barevnými šperky, připravit střik a pak podávat čerstvé ovoce a saláty (stylově na talíři s palmovými listy)! Vtipy a dobrá atmosféra na takové hostině nesmí chybět, tak doufáme, že se budou dobře bavit i hosté!

Konečná destinace: Řím

Výlet by nebyl úplný, kdybychom se nedotkli Říma.

Bohatství a moc římské říše se odráželo i na hostinách, kde dominoval luxus a hojnost. To znamená, že pokud si chcete tuto eleganci vnést do svého domova, musíte na stole vykouzlit speciální pokrmy, jako je plameňák, mořský ježek, nebo pštrosí maso...

Atmosféru římských hodů si naštěstí můžete navodit i bez nákupu takových mas.

  • Můžete si udělat například červenou řepu plněnou kořením a rozinkami!
  • Ale smažená ryba je také perfektní místo na stole.
  • Jako přílohu volte zeleninu, jako jsou okurky, chřest, červená řepa nebo houby!

Gratulujeme!

Došli jste na konec své cesty, nyní i vy víte, jaké jídlo bylo na stole při dávných hostinách. Doufáme, že si majestátní atmosféru těchto hodů snadno vykouzlíte ve vlastní kuchyni. Po upečení a vaření vám nezbývá nic jiného, ​​než se bavit, povídat si a užívat si života!

 

Pokud vás tento příspěvek zaujal a chcete si přečíst více podobného obsahu, sledujte naši facebookovou stránku, ať vám neuniknou nejnovější zprávy!