gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otevírací doba: 08:00-16:00 (Po-Pá)

Jakými sušenkami překvapují trendy babičky svá vnoučata?

2023. 09. 18.

Jakými sušenkami překvapují trendy babičky svá vnoučata?

Proč vnoučata nejedí sušenky?

V dnešní době se rodinná setkání často stávají zvláštními. Babičky s láskou připravují božsky lahodné čokoládové dorty, nenapodobitelné krémové dorty nebo povidlové rolády. Vnoučata je však s největší láskou odmítají. Sušenky nejí.

Jaký je v něm cukr? Bezlepkový? Bez laktózy? Jsou v něm vajíčka? Nemáte žádné veganské sušenky? – ptají se prarodičů. A nechápou, o co jde, když ještě před pár lety všichni jedli do sytosti stejné koláče.

No, je na čase zjistit, jak může babička konkurovat těmto nárokům, které přicházejí od dětí! Jinými slovy, jakými sušenkami překvapují trendy babičky svá vnoučata, když chtějí, aby snědla i poslední drobek?

 

Sušenky bez cukru

Ještě před pár desítkami let nebylo kromě krupicového cukru v průměrné domácnosti opravdu místo pro další druhy sladidel. Pak se začaly rozšiřovat malé sladící tablety. Pak jsme dvakrát mrkli a třtinový cukr, hnědý cukr, erythritol, xylitol (břízový cukr) a mnoho dalších sladidel se rozlévalo z jednoho okamžiku na druhý.

Každý z nich má své výhody (a nevýhody). Jsou tací, kteří hlasují pro jednu nebo druhou dietu. Zatímco jiní se kvůli cukrovce nebo jiným podobným problémům rozhodnou pro jednu z alternativ ke krystalovému cukru.

To jsou rozhodnutí, která musí babičky 21. století zvážit. Všechny děti a vnoučata (ať už je jim 10 nebo 50 let) budou nesmírně vděčné, když se prarodič před vánočním nebo narozeninovým setkáním zeptá: Jak osladit cukroví, když chcete, aby je snědl každý?

 

Bezlepkové sušenky

S rozvojem lékařské diagnostiky je možné stanovit citlivost na lepek stále častěji a v nižším věku. Naštěstí jsou zároveň bezlepkové potraviny stále populárnější.

Pro každého je důležité vědět, že pro každého, komu lékař diagnostikuje citlivost na lepek, je velmi důležité lepek opravdu nejíst! 

Pokud se tedy někdo z rodiny ukáže jako citlivý na lepek, pak je bezpodmínečně nutné na to dávat pozor! Oslavenec, který je na lepek, musí dort vyrobit z bezlepkové moučné směsi! Trendy babička vyrábí bezlepkové sušenky pro svého vnuka citlivého na lepek!

 

Sušenky bez laktózy

V posledních letech a desetiletích se také citlivost na laktózu stala poměrně přesnou pro diagnostiku. Přestože se nejedná o alergii, neznamená to, že příznaky, které může vyvolat, jsou příjemné. Konzumuje-li laktózu osoba s nesnášenlivostí laktózy, může to primárně způsobit žaludeční nevolnost, ale může způsobit i řadu dalších problémů.

Proto byla velká poptávka po bezlaktózových výrobcích, včetně bezlaktózových sušenek, koláčů a sladkostí. Dnes většina obchodů s potravinami prodává bezlaktózové mléko, tvaroh, sýry, zakysanou smetanu, jogurty – s těmi si můžete připravit bezlaktózové dezerty bez zvláštních změn.

 

Veganské sušenky

O veganské stravě se jedná, když někdo nekonzumuje žádné potraviny živočišného původu. Tedy žádné maso, žádné mléčné výrobky, žádná vejce, ani nic podobného. Lidé si takovou stravu vybírají různě: někteří ji považují za zdravou, jiní volí veganství kvůli ochraně světa zvířat.

Pokud je v rodině vegan, musíte si přípravu dortů rozmyslet. Místo mléčných výrobků by měly být voleny rostlinné alternativy a také je třeba se vyhnout používání vajec.

 

S trochou opatrnosti je možné dát na stůl sušenky, které mohou s klidem sníst všichni členové rodiny. Trendy babičky tím mohou svým vnoučatům udělat nevšední radost.

Pokud se vám příspěvek líbil, sledujte nás na Facebooku, ať vám neunikne další zajímavý obsah!


Související produkty