gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otevírací doba: 08:00-16:00 (Po-Pá)

Neobvyklé, ale chutné polevy na pizzu

2024. 10. 18.

Neobvyklé, ale chutné polevy na pizzu

Alternatívne omáčky na pizzu

Většinu neapolských šéfkuchařů pizzy by asi česnekovo-zakysaná smetana základ urazil. Základní pizza omáčka se vyrábí z (přísně) ručně očištěných rajčat, (přísně) mořské soli a bazalky. Na těstě z tohoto základu se dělá tzv. „rajčatový šnek“. To se provádí polévkovou lžící (přísně) jedním pohybem.

Přesto v jiných částech světa, kam to Neapolané nevidí, stojí za to vyzkoušet něco jiného než základní omáčku na pizzu.

Pizza omáčka z melounu

Cantaloupe a parmská šunka jsou dobří přátelé, jsou také skvělým párem na pizze. Když je sezóna, rozmixujte dávku melounu nakrájeného na kostičky! Rozprostřete na těsto, přidejte mozzarellu a dejte péct do trouby. Po upečení na něj navršte porci parmské šunky. Pokapejte olivovým olejem a letní verze pizzy s parmskou šunkou je hotová.

Citronová omáčka na pizzu

Je to možná překvapivé, ale když nastrouháte citronovou kůru do trošky rozpuštěného másla a pár minut povaříte s trochou smetany, výsledkem bude skvělá pizza omáčka. Syrové těstoviny potřete touto aromatickou omáčkou a po posypání mozzarellou lze zapéct. Po upečení nastrouháme navrch ještě trochu čerstvé citronové kůry a posypeme křupavým parmazánem.

 

Přílohy na pizzu

Přestože tradiční pizzerie dodržují pravidla výroby pizzy poměrně striktně, v Itálii již existují místa, kde jsou otevření novým věcem. Ve skutečnosti je téměř každý den, že na jídelníčku najdeme úžasné stvoření.

Rozmarýnovo-bramborová pizza

Pár brambor nakrájejte na kolečka a vložte je na 10 minut do předehřáté trouby na 180 stupňů s trochou olivového oleje. Poté, co nastrouháte česnek v troše zakysané smetany a nasekáte trochu rozmarýnu, rozetřete jej na syrové a natažené těsto na pizzu. Pak přijdou na řadu mozzarella a předsmažené plátky brambor. Po upečení kápnout olivový olej a posypat čerstvým rozmarýnem a voilá! Rozmarýnovo-bramborová pizza je hotová!

Pizza ze zelí

Pokud vám po večeři z kachního stehna zbylo dušené zelí, nevyhazujte ho. Smícháme těsto na pizzu, polovinu zelí promícháme a rozetřeme na těsto. Sýr, zbývající dušené zelí může jít na pizzu, a pokud zbyde půlka kachního stehýnka, lze ho nakrájet a dát na něj. Po upečení provoněme trochou olivového oleje. Konečný výsledek bude boží!

Karamelizovaná hruškovo-kávová pizza

Na pánvi zkaramelizujte pár hrušek s trochou olivového oleje a trochou cukru. Navrch položte těsto na pizzu potažené zakysanou smetanou a přidejte mozzarellu. Po upečení vše posypeme praženými kávovými zrny. Poté už nezbylo nic jiného než nepostradatelný olivový šnek.

Příloha, která roztrhala svět

Existuje ovoce, které dnes již nepřekvapuje, ale vyvolává celosvětové debaty. Nejen neapolští šéfkuchaři pizzy, ale celá planeta je na ní závislá. Předpoklad, který může způsobit rozpad manželství. Někdo to zbožňuje, někdo to považuje za vyloženě svatokrádež. A tímto ovocem není nikdo jiný než ananas. Ke kterému táboru patříte?

 

Doufáme, že se nám podařilo ve vás vzbudit chuť vyzkoušet něco nového. Vyzkoušejte některou z výše uvedených pizzových specialit! Uhněteme várku těsta, a zatímco kyne, navštivte naši facebookovou stránku!


Související produkty