gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otevírací doba: 08:00-16:00 (Po-Pá)

Vše o knedlících na páře

2024. 01. 31.

Vše o knedlících na páře

Zimní oblíbenec lyžařů: buchta na páře

Knedlíky na páře jsou oblíbeným jídlem v lyžařské sezóně. Představte si zasněžené hory, kde lyžaři po slunečném zimním dni sedí v útulné restauraci a odpočívají od únavy s talířem kouřících knedlíků. Ne náhodou je toto jídlo v cateringu tak oblíbené: je jednoduché, a přesto chutné a dokonale zahřeje v chladných zimních dnech.

Jaké je ale tajemství úspěchu knedlíků na páře? I když mluvíme o jednoduchém a skvělém jídle, nezáleží na tom, kdo, jak a s čím ho vyrábí!

Nezapomeňte, že většina verzí vyžaduje džem a vůbec není jedno, jak je hustý nebo kyselý (a je samozřejmé, že domácí džemy překonávají verze z obchodu!)

Dalším klíčovým faktorem je správné napařování. Zde přichází na řadu parní komora Gassner (jak jsme již předpověděli v úvodu), protože není jedno, jaké zařízení použijete. Perfektní texturu a chuť přece nemůžete nechat náhodě. Při vaření v páře musíte dávat pozor na teplotu a načasování, aby knedlíky nebyly ani moc tvrdé, ani moc měkké.

A vynechat nemůžeme ani vanilkový pudink, který pokrm ještě ozvláštní - pokud je dobře připravený!

 

V čem jsou dušené knedlíky nebeské (a zdravé)?

Věděli jste, že dušené knedlíky jsou nejen chutné, ale také zdravé?

K přípravě na páře nepotřebujete olej, což znamená, že obsahuje málo tuku. Ano, to znamená, že můžeme sníst méně kalorií a zároveň si užívat bohatosti chutí. Vaření na páře navíc zachovává nutriční obsah surovin.

Jak ale udělat dokonalý knedlík na páře?

Prvním krokem je výběr čerstvých, vysoce kvalitních surovin! Těsto by mělo být lehké a vzdušné (k tomu potřebujete spolehlivý hnětací stroj), aby dobře absorbovalo páru. Náplň může být tradiční, například povidlová, ale můžete experimentovat i s novými příchutěmi, jako je ořechová nebo maková náplň. (Vlašské ořechy a mák si pomelte doma s mlýnkem na ořechy a mák, který lze kombinovat s kuchyňským robotem Assistent!)

V každém případě použijte pařák, který zajistí rovnoměrné rozložení tepla, aby byly knedlíky ze všech stran dokonale měkké. Dávejte pozor na dobu vaření v páře: neměly by být příliš měkké ani příliš tvrdé.

Nakonec hodně záleží i na servírování! Skvělým doplňkem knedlíků v páře může být trocha moučkového cukru, vanilkový pudink nebo jen trocha čerstvého ovoce.

 

Parní varná komora na přípravu knedlíků

Volbou profesionálů je parní varná komora Gassner. Tento stroj je nejen spolehlivý a účinný, ale také extrémně uživatelsky přívětivý.

Co se týče technických údajů: u parní komory můžete regulovat teplotu od 30°C do 110°C, což vám umožní dokonale připravit nejen knedlíky v páře, ale i další pokrmy (k tomu se ještě vrátíme). A ochrana proti přehřátí a bezpečnostní sklo zajistí, že se během používání nemusíte bát o bezpečnost.

Použití komory Gassner není složité:

  • naplňte nádrž požadovaným množstvím vody,
  • připojte k elektrické síti,
  • nastavte požadovanou teplotu!

Díky rychlé době ohřevu a energeticky úspornému provozu nemusíte dlouho čekat, než bude parná komora připraven k použití.

Důležitým aspektem je také snadné čištění. Vnitřní povrch je vyroben z nerezové oceli, takže čištění je rychlé a snadné. Pro pravidelnou údržbu stačí dodržovat pokyny výrobce: musíte použít vhodný čisticí prostředek a komoru nesmíte čistit proudem vody.

Tento přístroj je perfektní volbou do každé restaurace, kde hraje důležitou roli příprava knedlíků a dalších pokrmů na páře.

 

Objevte nekonečné možnosti parní komory na knedlíky!

Jak jsme slíbili, pojďme se také podívat, jaké další možnosti se skrývají v této komoře!

Parní komora na knedlíky Gassner je všestranný kuchyňský nástroj, skutečný poklad pro kreativní kuchaře. Myslete na ovocné náplně jako jablko nebo třešeň nebo dokonce na slané verze, jako je uzený sýr nebo zeleninové knedlíky. Tento přístroj se skvěle hodí i pro přípravu těchto gurmánských pokrmů.

A to není všechno! S parním hrncem Gassner připravíte i fantastickou zeleninu a těstoviny v páře. Vyzkoušejte dušenou brokolici, dušený květák nebo dokonce dušený chřest, které si v páře zachovají křupavou texturu a živiny.

Stranou nemohou zůstat ani milovníci nudlí: v parním hrnci připravíte ty nejlahodnější dušené dim sum nebo wontony, které zaručeně zapůsobí na vaše hosty.

S parním hrncem na knedlíky Gassner se kuchyně může stát skutečnou kreativní laboratoří, kde se rodí nové chutě a textury. Objevte, jak všestranný může být tento úžasný nástroj!

 

Představte si, že vaše restaurace nabízí dokonale dušené knedlíky a další lahodná jídla! Parní varná komora Gassner to může učinit skutečností!

Objednejte si u nás, abyste letos mohli své hosty překvapit opravdu velkými hody!