3 rychlé a snadné recepty
2024. 02. 07.
Rychlé a snadné recepty
Ve shonu všedního dne máte často pocit, že na nic nemáte čas. Mezi prací, rodinou, přáteli a nesčetnými dalšími úkoly je jídlo často odsouváno do pozadí. Ale co kdybychom řekli, že je možné vyvážit úzký časový rámec výživnými a zdravými jídly? Díky rychlým a jednoduchým receptům můžete ušetřit čas – a ne málo!
Tyto recepty jsou prospěšné nejen proto, že je lze připravit v krátkém čase, ale také proto, že umožňují jíst pestrá a výživná jídla, aniž byste museli trávit hodiny v kuchyni.
Tato jídla také pomáhají udržovat zdravé stravovací návyky, a to i v těch nejrušnějších dnech. Schopnost připravovat zdravá jídla rychle a efektivně přispívá k celkové pohodě, udržení hladiny energie a pomáhá předcházet budoucím zdravotním problémům.
#1: Avokádový toast se sýrem feta a cherry rajčaty
Ingredience
- 2 zralá avokáda
- 4 plátky celozrnného chleba
- 100 g sýru feta
- 10-12 cherry rajčat
- sůl
- černý pepř
- olivový olej
Příprava
1. Připravte si toustovač nebo zahřejte pánev na střední teplotu. Plátky chleba opečte z obou stran dozlatova. Pokud používáte pánev, doporučuje se přidat pár kapek olivového oleje.
2. Avokádo rozkrojte napůl, odstraňte semínka a dužinu vydlabejte do misky. Rozlámejte ho vidličkou, ale nedělejte ho úplně kašovitý. Dochuťte solí a pepřem podle chuti!
3. Rozdrcené avokádo rovnoměrně rozprostřete na opečené plátky chleba! Navrch rozdrobte sýr feta!
4. Cherry rajčata rozkrojte napůl a položte je na sýrové avokádo. Navrch pokapejte trochou olivového oleje a posypte čerstvě mletým černým pepřem.
Tento recept je ideální na snídani nebo lehký, zdravý oběd. Slaná chuť sýru feta, krémová textura avokáda a kyselé aroma čerstvých rajčat se skvěle doplňují. Můžete také experimentovat s dalšími přísadami, jako jsou smažené kuřecí prsíčka nebo grilovaná zelenina, aby byla ještě výživnější.
#2: Těstoviny se špenátem a ricottou
Ingredience
- 250 g čerstvého špenátu
- 250 g sýra ricotta
- 400 g těstovin (penne nebo farfalle)
- 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
- olivový olej
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- strouhaný parmazán
Příprava
1. Ve velkém hrnci dejte vařit vodu se špetkou soli. Těstoviny vařte podle času uvedeného na obalu, dokud nejsou „al dente“. Před přecezením slijte část vody z vaření a dejte stranou. Poté těsto přeceďte a udržujte teplé!
2. Mezitím si ve velké pánvi na středním plameni rozehřejte olivový olej a opečte česnek do zlatova, ale dejte pozor, aby se nepřipálil! Přidejte špenát a restujte do zvadnutí. Přidejte sůl a pepř podle chuti!
3. Když špenát změkne, stáhněte ho z ohně a vmíchejte ricottu. V případě potřeby přidejte trochu vody z vaření těstovin, aby byla omáčka krémovější.
4. Smíchejte těstoviny se špenátovo-ricottovou směsí! V případě potřeby můžete dochutit solí a pepřem. Posypte čerstvě nastrouhaným parmazánem!
Toto lehké, ale syté jídlo je perfektní volbou pro rychlou všední večeři. Kombinace špenátu a ricotty vytváří klasické chuťové duo, které je zdravé a chutné zároveň. Kdo chce, může recept obohatit o pár kousků smažených kuřecích prsou nebo kousky opečené slaniny. Vzhledem k čerstvosti a jednoduchosti pokrmu se hodí i k lehkému bílému vínu.
#3: Kuřecí prsa v hořčicové omáčce
Ingredience
- 4 tenké plátky kuřecích prsních řízků
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 1 polévková lžíce medu
- 2 dl smetany
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
Příprava
1. Plátky kuřecích prsou z obou stran rovnoměrně osolte a opepřete!
2. Ve velké pánvi na středním plameni rozehřejte olivový olej. Plátky kuřecích prsou opečeme z obou stran, dokud nejsou zlatavě hnědé. Po dokončení je vyjměte z pánve a dejte stranou tak, aby zůstaly teplé.
3. Na stejné pánvi, kde jste smažili kuře, pár minut opékejte nasekaný česnek, dokud nezměkne. Poté vmícháme dijonskou hořčici a med. Přidejte smetanu a míchejte do hladka. Omáčku vařte několik minut, dokud mírně nezhoustne. Dochuťte solí a pepřem podle chuti.
4. Plátky kuřecích prsou vložte zpět do omáčky na pánev, aby se prohřály a absorbovaly chuť omáčky!
Tento recept je výbornou volbou, pokud chcete po únavném dni dát na stůl něco rychlého, ale přesto chutného. Kombinace hořčice a medu vytváří vzrušující chuťový kontrast, zatímco přidání smetany dodává omáčce bohatou, krémovou texturu. Jednoduché, rychlé a zaručeně chutné!
Jste připraveni změnit svou kuchyni a stravovací návyky?
Podívejte se do našeho internetového obchodu, kde najdete vše potřebné pro zdravé a rychlé vaření na jednom místě! Nedovolte, aby vám váš nabitý program zabránil jíst chutné a výživné jídlo! Vyberte si kvalitu a pohodlí!