gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otevírací doba: 08:00-16:00 (Po-Pá)

Domácí Vánoční salónky

2023. 12. 05.

Domácí Vánoční salónky

Domácí Vánoční salónky

Překvapte letos rodinu opravdovými specialitami! Vánoce jsou také svátky péče o druhé: svou péči můžete projevit i péčí o zdraví svých blízkých. S trochou péče můžete udělat vánoční občerstvení zdravější. Můžete zachránit svou rodinu a přátele od mnoha umělých přísad, pokud si Vánoční salónky vyrobíte doma!

 

Čokoládový dip

Pokud chcete vyrábět salónky v čokoládě, musíte vždy postupovat následovně:

Dejte ⅔ čokolády do misky! Vařte vodu v malém hrnci a poté umístěte misku na horní část hrnce! Je velmi důležité, aby se dno misky nedotýkalo vařící vody! Když je čokoláda úplně rozpuštěná, sundejte ji z ohně. Poté přidejte zbývající ⅓. Takto se rozpustí i zbylá čokoláda, ale hmota vychladne na ideální teplotu.

 

Pomerančovo-mandlové salónky

Ingredience

  • 2 šálky cukru
  • 1 šálek vody
  • ½ šálku glukózového sirupu
  • 1 lžička pomerančového extraktu
  • ½ šálku mletých mandlí
  • hořká čokoláda

1. Cukr, vodu a glukózový sirup zahřejte na středním plameni a poté míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Poté nechte vařit a poté nastavte teplotu na střední!

2. Když směs dosáhne 120 stupňů, stáhněte ji z ohně. Přidejte pomerančový extrakt a mandle.

3. Vytvarované salónky namáčejte v čokoládě. Položte na tác a dejte do lednice, jen musíte počkat, až čokoláda ztuhne.

 

Grilážové salónky

Ingredience

  • 2 šálky cukru
  • 1 šálek vody
  • ½ šálku glukózového sirupu
  • ½ šálku rumu
  • 1 hrnek nasekaných vlašských ořechů
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • hořká čokoláda

1. Zahřejte cukr, vodu a glukózový sirup na střední teplotu. Míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí. Když se směs začne vařit, stáhněte plamen na střední.

2. Jakmile cukrový sirup dosáhne požadované teploty, stáhněte ho z ohně a smíchejte s rumem! Buďte velmi opatrní, protože směs se může při přidávání rumu vznítit.

3. Do hmoty vmícháme mleté ​​vlašské ořechy, vanilkový extrakt a špetku soli. Nechte pár minut odpočinout. Po vytvarování je namočte do hořké čokolády a grilážované salónky jsou hotové!

 

Oreo salónky

Ingredience

  • 2 šálky drcených sušenek Oreo (včetně krému)
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • ½ šálku měkkého smetanového sýra
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • špetka soli

1. V míse smícháme rozdrcené sušenky Oreo a moučkový cukr. Do směsi přidejte měkký smetanový sýr, vanilkový extrakt a špetku soli. Důkladně promíchejte, abyste získali homogenní hmotu!

2. Ze směsi tvoříme malé kuličky a klademe je na plech vyložený pečicím papírem. Dejte na 1-2 hodiny do mrazáku: za tu dobu ztuhne.

3. Poté salónky namáčejte v čokoládě a dejte do lednice. 

 

Líbí se Vám tyto nápady? Pak neváhejte a začněte je vyrábět! Zde najdete vše, co potřebujete!