gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otevírací doba: 08:00-16:00 (Po-Pá)

Dvě oblíbená jídla milovníků masa

2023. 07. 19.

Dvě oblíbená jídla milovníků masa

Pizza pro milovníky masa

Milovníci masových pokrmů si pravděpodobně budou chtít vybrat pizzu s co největším množstvím šunky, salámu, klobásy, kuřecího masa a dalších podobných pochutin. To je samozřejmě pochopitelné, protože milovníci masa využívají každé příležitosti k tomu, aby si vybrali pokrm obsahující maso.

Jste-li na tom podobně, pak se nevystavujte nebezpečí, že při objednávce další pizzy neuvidíte některou z nabízených masových pizz! Můžete si udělat vlastní pizzu plněnou masem! Stačí se držet následujícího receptu!

Ingredience

Na těsto na pizzu budete potřebovat 35-40 dkg mouky, 5 dkg droždí, 1 špetku soli a cukru, 1-2 lžíce oleje a vodu.

A nechceme zasahovat do toho, jaké polevy na tento lahodný pokrm navršíte. Pokud máte rádi základ ze zakysané smetany, nezdržujte se, ale samozřejmě můžete použít i jemné a brutální rajčatové omáčky na pizzu! A samozřejmě šunka, salám, klobása, slanina, kuře, slanina ve všech množstvích!

Příprava

Těsto na pizzu lze připravit několika způsoby. Vymysleli jsme nyní velmi jednoduchý recept, abyste toto nemuseli řešit, ale mohli se rovnou věnovat masu!

Mouku smícháme s droždím, přidáme špetku soli, cukr a 1-2 lžíce oleje. Přidejte více vlažné vody: poté vše promíchejte! V tom vám skvěle pomůže kuchyňský robot!

Po spojení těsto rozválejte na pomoučeném válu nebo pomoučněném silikonovém hnětacím válu na požadovanou tloušťku. (Pokud máte rádi řídké těsto, udělejte ho co nejtenčí, a pokud ho máte rádi tlustší, udělejte ho alespoň 1 cm silné!) Můžete přidat polevy a na závěr už zbývá jen upéct pizzu v předehřátá trouba nebo pizza pec na pizzové formě vysypané moukou.

 

Polévka pro milovníky masa

Vynikající polévka se dá jíst kdykoli: k obědu nebo dokonce na konci únavného dne. A samozřejmě čím výživnější, hutnější, tím lepší! No a na masomilné polévce si určitě pochutnáte!

Pojďme se podívat, jak si můžete připravit polévku, která uspokojí ty, kteří hledají maso v každém pokrmu.

Ingredience

Pár deka uzené slaniny, 10 dkg červené cibule, 1 malý česnek, 15-20 dkg uzené klobásy, sůl, trochu paprikové smetany a můžete použít i těstoviny a brambory (20-25 dkg) na přípravu opravdu bohatá polévky!

Příprava

Polévku začněte připravovat tak, že uzenou slaninu nakrájíte na kostičky a orestujete na trošce tuku. Na tomto tuku orestujeme těstoviny, poté orestujeme nakrájenou červenou cibuli a klobásu nakrájenou na kolečka.

Papriku smícháme s prolisovaným česnekem, přidáme a necháme vše rozpustit ve vodě. Začněte vařit, a když jsou těstoviny již napůl měkké, přidejte na kostičky nakrájené brambory!

Brambory uvařte do měkka, polévku dochuťte solí dle libosti – a božská masomilná polévka je hotová!

 

Doufáme, že se nám podařilo vás naladit na nějaké masité pokrmy! A pokud ještě nemáte všechny potřebné kuchyňské nářadí, podívejte se do našeho internetového obchodu!


Související produkty