Jaké kuchyňské spotřebiče potřebujete v profesionální domácnosti?
2022. 11. 21.
Ve skutečnosti čím více užitečných nástrojů máte, tím profesionálnější je vaše kuchyně. Pokud dáváte dohromady pouze základní výbavu, pak jedna věc opravdu stojí za pozornost: kvalita. Kupte si odolné, promyšleně navržené nástroje i pro profesionální restaurační kuchyně, jako jsou nože a kráječe. My vám to ukážeme!
Nepostradatelné kuchyňské nářadí
Podívejme se na nejdůležitější malé kuchyňské spotřebiče. To jsou základy, které je třeba vzít v úvahu při instalaci každé kuchyně. Vybírejte ergonomicky navržené kusy, které jsou kvalitní.
Příprava
Nástroje pro přípravu jídla mohou usnadnit loupání, mletí a řezání. Za předpokladu, že si vyberete ty nejlepší.
Škrabka na zeleninu
Loupání zeleniny je jednoduchý kuchyňský úkol. Vybrat si můžete i jednoduchý, levnější loupák. Ale i z toho se dá koupit odolnější, který není o moc dražší, ani nejde o složitější zařízení, je prostě zatížitelnější a odolnější.Restaurační kuchyně proto většinou volí například tento typ nerezové škrabky na zeleninu. To bylo například vytvořeno řezací čepelí Julienne.
Prkénko na krájení
Mějte v kuchyni několik velikostí prkének, abyste vždy mohli použít tu nejpraktičtější velikost. Mimochodem, vyplatí se mít na každý druh suroviny samostatné prkénko, takže maso krájejte na jiném prkénku než zeleninu.
Sada nožů
Sada nožů je složitější věc. Profesionální sada nožů obsahuje kuchařský nůž, který je jinak univerzální, protože má dostatečně silnou čepel, aby se s ním dalo snadno krájet. Navíc ho nemusíte zvedat po každém řezu, kvůli jeho zakřivení. Kromě toho jej lze použít na krájení masa a zeleniny. V dobře sestavené a samozřejmě dobře využité kuchyni může filetovací nůž sehrát i vážnější roli. Řeč je o noži s tenkou čepelí, která je obzvláště špičatá a ostrá. Standardním vybavením je také steakový nůž. Tyto nože jsou stejné velikosti jako nože příborové, jen jsou mnohem ostřejší a obvykle mají dřevěné rukojeti. Takový nůž je také často potřeba při přípravě jídla. Co dalšího potřebujete v sadě nožů? Například sekáček na maso, který je obzvlášť velký a ostrý. Využíváme jej i při větších chrupavkách. Nůž na chleba má mnohem menší, ale obecně silnější rukojeť a dlouhou čepel. Tento nůž má zoubkovanou, zvlněnou čepel. S těmito základními noži již můžeme mít dobře vybavenou sadu nožů, bude snadné připravit jemnější pokrm. K celému tématu můžeme samozřejmě přistoupit i z japonské strany. V jejich kultuře a v jejich kuchyni plní všechny role tři nože. Pokud byste chtěli řezání a krájení řešit filetovým nožem, mečovitým nožem santoku a nožem na krájení zeleniny vhodným na krájení julienne, pak si kupte sadu japonských nožů Innovagoods.
Kuchyňská váha
Je to velmi důležité, protože obvykle musíte přesně měřit množství. V případě nového receptu určitě. Proto každá domácnost, která peče nebo vaří, potřebuje kvalitní kuchyňskou váhu. Lepší váhy, se kterými můžete měřit větší množství, najdete zde.
Sítko a sítko na těstoviny
Oba nástroje jsou téměř samozřejmé. Mouku můžeme při pečení prosít sítem, ale mnoho receptů říká, že práškovou surovinu proséváme buď z opatrnosti, nebo kvůli zajištění kvality. Existují velmi dobré moučné lopatky, se kterými si usnadníte práci, protože se tím zlepší i textura. Můžete také získat kousek ze sítka na těstoviny, které můžete připnout přímo na hrnec. V sortimentu Gammo najdete také filtrační vložku na těstoviny, kterou lze snadno a profesionálně používat.
Mlýnek na maso
Mlýnek na maso samozřejmě potřebujete, pokud připravujete hodně masa a rádi si sami melete pečlivě vybrané suroviny. Můžete si pořídit ruční mlýnek na maso, ale pokud maso připravujete ve velkém, můžete si kuchyň vybavit i elektrickým mlýnkem na maso.
Hrnce a pánve
Hrnce
Hrnce jsou nástroje, které jsou vysoké, ale ne široké. Měli byste mít doma 3-5 kusů, v různých velikostech. Proč? Protože pokud připravujete více pokrmů současně, měli byste mít stále dostatek po ruce. Mějte dva menší tlakové hrnce, které mají pouze 1-1,5 litru. Dají se v něm dělat omáčky i smaženice. Velký hrnec lze použít na želé, velkou porci vývaru nebo jakoukoli polévku připravenou ve velkém množství. Podívejte se na naši nabídku hrnců, seženete hrnce až o objemu 17 litrů.
Pánve
Charakteristické pro pánve je, že jsou širší než jejich výška.Vyplatí se také mít doma 3-4 různě velké kusy pánev . Abyste měli přístroj na různá množství jídla, ve kterém vaříte, nebo připravovat jednu složku zvlášť, měli byste mít pánev o objemu 2 litry až 10 litrů, protože tak můžete opravdu vařit a péct v různými způsoby. Možná si budete chtít pořídit smažící pánev.
Plechy na pečení
V dobře vybavené kuchyni najdete 2-3 různé velikosti plechů na pečení. Koneckonců ji můžeme potřebovat pro několik druhů potravin. Velikost pekáče není důležitá jen kvůli množství porcí, ale také výšce okraje. Například s kastrolky.
Pánvičky
Jsou potřeba 2-3 ks. Čím pevnější, tím lepší rozložení tepla. Proto doporučujeme například nerezovou pánev z více plátů. Pánev má také tu výhodu, že je nepřilnavá. Mějte doma pánve v několika velikostech. Můžeme vám například ukázat velmi profesionální pánev o objemu 0,6 litru. V naší nabídce jsou ale i 1,5litrové a dvoulitrové . Kvalitní pánev má také velkou výhodu, že je můžete použít na sporáku i v troubě. Existuje mnoho pokrmů, které by měly být před přípravou na pomalém ohni rychle opečené. Ostatně takto můžeme vlákna masa opravdu zatavit, a tak zůstane uvnitř šťavnaté a měkké. Velmi dobrým příkladem toho je burgundské hovězí nebo klasický steak. Takže pokud jste opravdoví gurmáni, určitě máte v kuchyni 1-2 dobré pánve.
Jenská mísa
Výhodou jenské mísy je, že jídlo ohřívá rovnoměrně, takže se jídlo vaří rovnoměrně. Žáruvzdorné sklo navíc pomáhá i k obzvlášť chutnému podávání, takže s takovou miskou zabijete dvě mouchy jednou ranou. Doporučujeme mít doma alespoň jeden větší, ale ve skutečnosti jsou podle nás opravdu optimální 2-3 různé velikosti.
Pánev na palačinky
Věčná klasika a samozřejmě základní doplněk. Při výběru se ujistěte, že je kompatibilní s vaší varní deskou. Indukční varné desky jsou stále častější, ale potřebujeme na ně speciální hrnec. I to se při pečení palačinek samozřejmě počítá. Můžete použít i elektrickou verzi.