gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otevírací doba: 08:00-16:00 (Po-Pá)

Jaké kuchyňské spotřebiče potřebujete v profesionální domácnosti?

2022. 11. 21.

Ve skutečnosti čím více užitečných nástrojů máte, tím profesionálnější je vaše kuchyně. Pokud dáváte dohromady pouze základní výbavu, pak jedna věc opravdu stojí za pozornost: kvalita. Kupte si odolné, promyšleně navržené nástroje i pro profesionální restaurační kuchyně, jako jsou nože a kráječe. My vám to ukážeme!

Nepostradatelné kuchyňské nářadí

Podívejme se na nejdůležitější malé kuchyňské spotřebiče. To jsou základy, které je třeba vzít v úvahu při instalaci každé kuchyně. Vybírejte ergonomicky navržené kusy, které jsou kvalitní.

Příprava

Nástroje pro přípravu jídla mohou usnadnit loupání, mletí a řezání. Za předpokladu, že si vyberete ty nejlepší. 

  • Škrabka na zeleninu: Loupání zeleniny je jednoduchý kuchyňský úkol. Vybrat si můžete i jednoduchý, levnější loupák. Ale i z toho se dá koupit odolnější, který není o moc dražší, ani nejde o složitější zařízení, je prostě zatížitelnější a odolnější.Restaurační kuchyně proto většinou volí například tento typ nerezové škrabky na zeleninu . To bylo například vytvořeno řezací čepelí Julienne. 

  • Prkénko na krájení: Mějte v kuchyni několik velikostí prkének, abyste vždy mohli použít tu nejpraktičtější velikost. Mimochodem, vyplatí se mít na každý druh suroviny samostatné prkénko, takže maso krájejte na jiném prkénku než zeleninu. 

  • Sada nožů: Sada nožů je složitější věc. Profesionální sada nožů obsahuje kuchařský nůž, který je jinak univerzální, protože má dostatečně silnou čepel, aby se s ním dalo snadno krájet. Navíc ho nemusíte zvedat po každém řezu, kvůli jeho zakřivení. Kromě toho jej lze použít na krájení masa a zeleniny. V dobře sestavené a samozřejmě dobře využité kuchyni může filetovací nůž sehrát i vážnější roli. Řeč je o noži s tenkou čepelí, která je obzvláště špičatá a ostrá. Standardním vybavením je také steakový nůž. Tyto nože jsou stejné velikosti jako nože příborové, jen jsou mnohem ostřejší a obvykle mají dřevěné rukojeti. Takový nůž je také často potřeba při přípravě jídla. Co dalšího potřebujete v sadě nožů? Například sekáček na maso, který je obzvlášť velký a ostrý. Využíváme jej i při větších chrupavkách. Nůž na chleba má mnohem menší, ale obecně silnější rukojeť a dlouhou čepel. Tento nůž má zoubkovanou, zvlněnou čepel. S těmito základními noži již můžeme mít dobře vybavenou sadu nožů, bude snadné připravit jemnější pokrm. K celému tématu můžeme samozřejmě přistoupit i z japonské strany. V jejich kultuře a v jejich kuchyni plní všechny role tři nože. Pokud byste chtěli řezání a krájení řešit filetovým nožem, mečovitým nožem santoku a nožem na krájení zeleniny vhodným na krájení julienne, pak si kupte sadu japonských nožů Innovagoods. 

  • Kuchyňská váha: Je to velmi důležité, protože obvykle musíte přesně měřit množství. V případě nového receptu určitě. Proto každá domácnost, která peče nebo vaří, potřebuje kvalitní kuchyňskou váhu. Lepší váhy, se kterými můžete měřit větší množství, najdete zde.

  • Sítko a sítko na těstoviny: Oba nástroje jsou téměř samozřejmé. Mouku můžeme při pečení prosít sítem, ale mnoho receptů říká, že práškovou surovinu proséváme buď z opatrnosti, nebo kvůli zajištění kvality. Existují velmi dobré moučné lopatky, se kterými si usnadníte práci, protože se tím zlepší i textura. Můžete také získat kousek ze sítka na těstoviny, které můžete připnout přímo na hrnec. V sortimentu Gammo najdete také filtrační vložku  na těstoviny, kterou lze snadno a profesionálně používat.

  • Mlýnek na maso: Mlýnek na maso samozřejmě potřebujete, pokud připravujete hodně masa a rádi si sami melete pečlivě vybrané suroviny. Můžete si pořídit ruční mlýnek na maso, ale pokud maso připravujete ve velkém, můžete si kuchyň vybavit i elektrickým mlýnkem na maso. 

Hrnce a pánve

  • Hrnce: Hrnce jsou nástroje, které jsou vysoké, ale ne široké. Měli byste mít doma 3-5 kusů, v různých velikostech. Proč? Protože pokud připravujete více pokrmů současně, měli byste mít stále dostatek po ruce. Mějte dva menší tlakové hrnce, které mají pouze 1-1,5 litru. Dají se v něm dělat omáčky i smaženice. Velký hrnec lze použít na želé, velkou porci vývaru nebo jakoukoli polévku připravenou ve velkém množství. Podívejte se na naši nabídku hrnců, seženete hrnce až o objemu 17 litrů.

  • Pánve: Charakteristické pro pánve je, že jsou širší než jejich výška.Vyplatí se také mít doma 3-4 různě velké kusy pánev . Abyste měli přístroj na různá množství jídla, ve kterém vaříte, nebo připravovat jednu složku zvlášť, měli byste mít pánev o objemu 2 litry až 10 litrů, protože tak můžete opravdu vařit a péct v různými způsoby. Možná si budete chtít pořídit smažící pánev.

  • Plechy na pečení: V dobře vybavené kuchyni najdete 2-3 různé velikosti plechů na pečení. Koneckonců ji můžeme potřebovat pro několik druhů potravin. Velikost pekáče není důležitá jen kvůli množství porcí, ale také výšce okraje. Například s kastrolky.

  • Pánvičky: Jsou potřeba 2-3 ks. Čím pevnější, tím lepší rozložení tepla. Proto doporučujeme například nerezovou pánev z více plátů. Pánev má také tu výhodu, že je nepřilnavá. Mějte doma pánve v několika velikostech. Můžeme vám například ukázat velmi profesionální pánev o objemu 0,6 litru. V naší nabídce jsou ale i 1,5litrové a dvoulitrové . Kvalitní pánev má také velkou výhodu, že je můžete použít na sporáku i v troubě. Existuje mnoho pokrmů, které by měly být před přípravou na pomalém ohni rychle opečené. Ostatně takto můžeme vlákna masa opravdu zatavit, a tak zůstane uvnitř šťavnaté a měkké. Velmi dobrým příkladem toho je burgundské hovězí nebo klasický steak. Takže pokud jste opravdoví gurmáni, určitě máte v kuchyni 1-2 dobré pánve.

  • Jenská mísa: Výhodou jenské mísy je, že jídlo ohřívá rovnoměrně, takže se jídlo vaří rovnoměrně. Žáruvzdorné sklo navíc pomáhá i k obzvlášť chutnému podávání, takže s takovou miskou zabijete dvě mouchy jednou ranou. Doporučujeme mít doma alespoň jeden větší, ale ve skutečnosti jsou podle nás opravdu optimální 2-3 různé velikosti.

  • Pánev na palačinky: Věčná klasika a samozřejmě základní doplněk. Při výběru se ujistěte, že je kompatibilní s vaší varní deskou. Indukční varné desky jsou stále častější, ale potřebujeme na ně speciální hrnec. I to se při pečení palačinek samozřejmě počítá. is használhatsz.Můžete použít i elektrickou verzi.

 

Zde uvedené základní vybavení může být nezbytné v každé kuchyni. Čím se liší profesionální kuchyně od jednoduché domácnosti? Ne sous vide, nebo to, že u pár nožů, pekáčů nebo hrnců najdeme víc, ale to, že jsme ho vybavili opravdu profesionální kvalitní základní výbavou.