gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otevírací doba: 08:00-16:00 (Po-Pá)

Letní veganské recepty

2023. 06. 12.

Letní veganské recepty

Čerstvé ovoce a zelenina

V horkém letním počasí pracuje trávicí systém pomaleji, proto se vyplatí vyhýbat se těžkým jídlům a více dbát na zdravou stravu. Tímto způsobem si pak můžete udržet vysokou hladinu energie.

Doporučuje se například jíst co nejvíce čerstvého ovoce, protože plody hydratují a obsahují důležité vitamíny a antioxidanty, které přispívají ke správné funkci imunitního systému. A také je vhodné zahrnout do jídla čerstvou zeleninu: potraviny bohaté na vlákninu pomáhají udržovat zdravé trávení.

Většina veganských jídel je založena speciálně na ovoci a zelenině. Proto by možná stálo za to vyzkoušet v letních měsících veganské recepty, i když jinak vegani nejste! Přinesli jsme vám také pár veganských receptů, které byste měli někdy v létě vyzkoušet!

 

Ovocný špíz

Ovocný špíz může být tak nebeský. Pokud vás nebaví mlsat vitamínové bomby v syrovém stavu, pak rozhodně vyzkoušejte tento recept!

Ingredience si můžete vybrat dle libosti – doporučujeme zařadit jablka, hrušky a ananas, chybět nesmí ani meruňky! Dále budete potřebovat trochu citronové šťávy, mleté ​​skořice a kokosového oleje.

K rychlému oloupání jablek a hrušek využijete ruční škrabku na jablka, k dispozici je i profesionální nástroj na přípravu ananasu. A pokud dáte na špíz i citrusové plody, budete potřebovat i profesionální elektrickou škrabku na citrusy! Oloupané ovoce nakrájíme na kostičky a napíchneme na špejli (profi nástroje na to najdete zde a zde), posypeme skořicí, pokapeme trochou kokosového oleje, zakryjeme alobalem a pečeme jen deset minut !

Výsledek bude mluvit sám za sebe! Překvapte svou rodinu nebo hosty ovocnými špízy: poté si olíznou všech deset prstů!

 

Krémová melounová polévka

Medový meloun (kanárský meloun) nebo galský meloun: které odrůdě melounu nemůžete říct ne? Ať už je váš oblíbený sladký meloun, stojí za to zkusit si z něj udělat krémovou polévku!

Dále budete potřebovat 4-5 decilitrů kokosového mléka a 12-14 lístků máty (mátu si můžete vypěstovat i sami, například pomocí chytré zahrady). Jediné, co musíte udělat, je odstranit semínka a nakrájet meloun na kostičky, rozmixovat na kaši v mixéru s kokosovým mlékem a špetkou soli a poté dobře vychladit!

Je těžké si představit, že když polévku podáváte příjemně studenou s nasekanými lístky máty, někdo by jí mohl říct ne.

 

Avokádovo-rajčatové těstoviny

Pokud máte rádi těstoviny a rajčatová jídla, vyzkoušejte avokádovo-rajčatové těstoviny! Nebeská chuť, která tento pokrm charakterizuje, je tak podmanivá, že pro ni vlastně neexistují žádná slova.

Budete potřebovat 50 dkg durum špaget, 2 avokáda, 1-2 stroužky česneku, 1 citron, 4-5 lžic olivového oleje a samozřejmě rajčata, nejlépe cherry rajčata.

Začněte vařením těstovin! Půl šálku vařící vody si dejte stranou. Nasadte nástavec mixér na kuchyňský robot! Poté rozmačkejte avokádo a česnek v mixovací nádobě na kuchyňském robotu a vše dochuťte citronovou šťávou, trochou oleje, solí, pepřem a případně čerstvou petrželkou. Hmotu míchejte, dokud nezískáte krémovou konzistenci, poté přidejte odloženou vodu na vaření. Ještě jedno zamíchání a už zbývá jen promíchat těstoviny s výslednou omáčkou a podávat s rajčaty!

 

Ještě nemáte všechny nástroje k přípravě těchto chutných jídel? Podívejte se na náš internetový obchod a pořiďte si kuchyňské nářadí, které potřebujete ještě dnes!