gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otevírací doba: 08:00-16:00 (Po-Pá)

Máte doma spoustu čokoládových Mikulášů? Použijte je! Ukážeme vám, jak na to!

2024. 12. 06.

Máte doma spoustu čokoládových Mikulášů? Použijte je! Ukážeme vám, jak na to!

Klasická čokoládová sušenka

Ingredience

  • 20 dkg másla
  • 4 lžíce hořkého kakaového prášku
  • Santova čokoláda ekvivalentní 1 tabulce čokolády
  • 1 hrnek vody
  • 2 šálky mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • půl šálku krystalového cukru
  • 2 vejce
  • 1 bílý jogurt

Ingredience na polevu:

  • Santova čokoláda ekvivalentní 1 tabulce čokolády
  • půl šálku smetany
  • čokoládové lupínky

Příprava:

  1. Do velké mísy prosejeme mouku, přidáme jedlou sodu a sůl a necháme půl hodiny odležet.
  2. V jiné misce smíchejte rozpuštěné máslo, hnědý cukr, vanilkový cukr a vejce do krémova. Přidejte moučnou směs, nasekanou hořkou čokoládu a promíchejte vařečkou nebo stěrkou.
  3. Ze směsi tvoříme naběračkou na zmrzlinu kuličky a klademe je na plech vyložený pečicím papírem, 5 cm od sebe. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů 15-17 minut. Sušenky nechte úplně vychladnout a poté je zabalte do kovové krabičky, která se dobře uzavírá.

 

Čokoládový banánový chléb

Ingredience:

  • 1 hrnek mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • půl lžičky soli
  • půl šálku kakaového prášku
  • 3 banány
  • půl hrnku rozpuštěného másla
  • půl hrnku oleje
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 vejce
  • 1 šálek hnědého cukru
  • 1 hrnek čokoládové pastilky
  • nasekané vlašské ořechy
  • čokoládový Santa Claus

Příprava:

  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů! Zapékací mísu vysypeme moukou a vymažeme máslem. V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, sůl a kakao.
  2. V jiné míse rozmačkáme banány, přidáme rozpuštěné máslo, olej, vanilkový extrakt a vejce a poté vmícháme hnědý cukr.
  3. Vmíchejte suché ingredience, poté čokoládu a ořechy a nalijte do formy!
  4. Pečte 50-60 minut, poté nechte 15 minut vychladnout.

 

Čokoládové tvarohové knedlíky

Ingredience:

  • 40 dkg tvarohu
  • 5 dkg krupice
  • 3 dkg panko strouhanky
  • sůl
  • 3 vejce
  • Santa čokoláda ekvivalentní 10 dkg hořké čokolády
  • 1 litr mléka
  • 1 litr vody
  • moučkový cukr

K podávání:

  • 1 balíček drcených domácích sušenek
  • zakysaná smetana, moučkový cukr

Příprava:

  1. Tvaroh, krupici, panko drobky, sůl a vejce prohněteme a dáme na 30 minut do lednice!
  2. Čokoládu nalámejte na kousky. Odebereme část tvarohové směsi, zploštíme ji v dlani a doprostřed dáme drcenou čokoládu. Uhněteme ho na kuličky.
  3. Mléko a vodu svařte s trochou moučkového cukru, stáhněte plamen a knedlíky v něm vařte 15 minut, tekutinu držte blízko bodu varu!
  4. Knedlíky sceďte a obalte v sušenkové strouhance, poté podávejte se zakysanou smetanou a moučkovým cukrem.

 

Doufáme, že jsme vám mohli dát nějaké nápady, co dělat s nahromaděnou čokoládou! Pokud se vám recepty líbily, nezapomeňte nás sledovat na facebooku, ať vám podobný obsah neuteče!