gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otevírací doba: 08:00-16:00 (Po-Pá)

Pizza pec pro dokonalou pizzu

2024. 06. 17.

Pizza pec pro dokonalou pizzu

Pizza pec pro dokonalou pizzu

Pokud chcete své hosty nalákat na skutečně autentickou pizzu, MUSÍTE pizzu připravit v profesionální peci na pizzu.

Pece na pizzu umožňují vyrábět pizzy skutečné PREMIUM kvality, dosahující až kvality italské pizzy.

Proč vám pece dávají takovou příležitost?

  • vysoká teplota

Pizza pece jsou schopny dosáhnout a udržet vysoké teploty (až 500°C), které jsou nezbytné pro rychlé a rovnoměrné pečení pizzy. Tato vysoká teplota zajišťuje, že spodní část pizzy je křupavá, zatímco horní část je řádně propečená, aniž by se přísady přepálily.

  • rovnoměrné rozložení tepla

Pizza pece zajišťují rovnoměrné rozložení tepla po celém prostoru, což je pro přípravu dokonalé pizzy nezbytné. Tato funkce zabraňuje tomu, aby byly některé části pizzy příliš syrové nebo přepečené. Rovnoměrné rozložení tepla umožňuje, aby každý plátek byl dokonalý, bez ohledu na to, kde je v troubě umístěn.

 

Jaký je rozdíl mezi pecí na pizzu a tradiční pecí?

Nabízí se otázka, proč by kvalitní, tradiční pec nemohla nahradit pec na pizzu.

Krátká odpověď: chcete-li svým hostům nabídnout pravou autentickou pizzu připomínající Itálii, trouba vám stačit nebude.

Proč?

  • teplota a čas pečení

Pec na pizzu dosahuje a udržuje vysokou teplotu, kterou trouba nikdy nedosáhne. Aby se však těsto na pizzu upeklo rychle a rovnoměrně, je nezbytná správná teplota. Nemluvě o tom, že když musíte péct pizzy rychle za sebou (protože se k vám hosté hrnou), tak nemůžete hodiny čekat, než se pizza upeče. Vysoká teplota umožňuje, aby byla pizza hotová během několika minut, což šetří nejen čas, ale i energii a zároveň zlepšuje chuť a texturu pizzy.

  • chuť a textura

Rovnoměrné rozložení tepla a vysoká teplota pece na pizzu zajistí, že se základ pizzy upeče dokřupava, zatímco polevy zůstanou čerstvé a chutné. Rychlý proces pečení zabraňuje ztrátě vlhkosti, takže těsto nevysychá, ale zůstává příjemně měkké uvnitř a křupavé zvenku – i polevy si zachovají čerstvost. Pizza pečená v klasické peci často trpí nerovnoměrným rozložením tepla.

Proto musíme uznat, jak moc dokáže pec na pizzu umocnit zážitek z pojídání pizzy. Pokud to s pečením pizzy toto léto myslíte vážně a chcete hosty přilákat nebeskou pizzou, měli byste přemýšlet o pořízení pece na pizzu.

 

Jak vybrat pec na pizzu?

Velikost restaurace, baru, pizzerie - stejně jako velikost a design kuchyně - má značný vliv na to, jakou pec na pizzu byste si měli vybrat.

Pro menší místa může stačit jednokomorová pec na pizzu, ale tam, kde je prostor pro hosty velký a/nebo je tam hodně hostů a musí se pizza podávat mnoha lidem najednou, nemá cenu otevírat bez dvou- komorové pece na pizzu.

A nezapomeňte na tunelové pece na pizzu jako možnosti: pokud to design kuchyně umožňuje, může být velmi praktické péct pizzy na „dopravním pásu“.

Co je velmi důležité, je, abyste si vybrali kvalitní troubu, která opravdu hodně usnadní práci a umožní vám připravit chutné, lahodné pizzy! Pokud hledáte tohle, klikněte a najdete to zde!

Stručně řečeno: chcete-li, aby se vaše restaurace proslavila pizzou široko daleko, neváhejte si pořídit pec na pizzu! A pokud se na to chystáte, udělejte to profesionálně: nezapomeňte na potřebné příslušenství pro pečení pizzy!


Související produkty