gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otevírací doba: 08:00-16:00 (Po-Pá)

Při správné přípravě je plnění klobásy dětskou hrou!

2016. 02. 17.

Při správné přípravě je plnění klobásy dětskou hrou!

Klobása je nejen jídlo, ale také tradice, zdroj rodinné radosti. V tomto blogu podrobně odhalíme zákulisí výroby klobás a podělíme se s vámi o drobné detaily, které zaručí, že se vaše další uzenářství stane oblíbenou u rodiny a přátel. Připravte se na vzrušující a chutnou cestu, kde se setkávají tradice a chutě!

1. Suroviny: kvalita je základ!

Především je důležité upozornit na to, že prvním kritickým bodem procesu je výběr správné suroviny, která může zásadně rozhodnout o výsledku plnění klobásy a kvalitě výsledného produktu. Pracujeme výhradně s vysoce kvalitními surovinami, čímž chráníme zdraví naší rodiny a přátel. Z výrobku vyrobeného procesem konzervace studeným uzením můžeme získat vážná onemocnění a možné infekce, pokud jsme nákup suroviny řádně nepromysleli.

2. Receptura a množství: tajemství spočívá v detailech

Na základě našeho ustrašeně střeženého receptu, případně receptů, které doporučujeme, sepíšeme, jaké a jaké množství surovin na náplň potřebujeme. Ty lze zakoupit předem nebo vyrobit na vlastní zahradě, koření lze čerstvě namlít a přesně odměřit. Směs koření by měla být uchovávána v dobře uzavřené nádobě, mimo dosah světla a tepla.

3. Koření: Kouzlo tradice

Z koření má tradičně zvláštní význam podíl a kvalita soli, pepře a papriky pro plnění jitrnice a klobásy. Každá krajina má své charakteristické rysy, ale nedoporučujeme vám, jakou papriku si vybrat, místo toho upozorňujeme na kritéria stanovená pro papriky, přičemž zohledňujeme pouze kvalitní produkty na stole naší rodiny.

4. Přípravy: Základ precizní práce

U plnění jitrici je zvykem den před plněním rýži roztřídit a omýt, poté ji osušit na čisté kuchyňské utěrce a uvařit do poloměkka a až do použití skladovat přikrytou na chladném místě. Příprava, řezání a vázání střev je také výhodné, pokud se chceme vážně připravit na rychlou a precizní práci.

5. Náplň a střeva: rafinované kroky

K náplni jsou potřeba komerčně balená a vyčištěná přírodní a umělá střeva, na které dostáváme i návrh použití od náročnějšího prodejce. Na všechny platí 20 minut namočení před použitím v teplé slané vodě. Připravte místnost na proces, vyčistěte ji, vydezinfikujte stroj na plnění uzenin a stoly, dejte vedle sebe přiměřené množství vody na mytí rukou a ručníků a zapojte členy rodiny do tvarování kuliček, které lze umístit do plnicího válce.

 

Pokud máte chuť na domácí plnění klobás, podívejte se na náš výběr, máme totiž všechny pomůcky, které potřebujete!