Božské sladkosti na vánoční svátky
2023. 12. 05.
Proč je cukroví duší Vánoc?
Co by to bylo za Vánoce bez cukroví? Jsou to kouzelné mosty, které spojují rodiny napříč generacemi. Není náhodou, že tradice vánočního pečení je v naší kultuře tak hluboce zakořeněna.
Tradice žije dodnes a vždy se podaří ji reinterpretovat. Dnes se neřídíme pouze tradičními recepturami, ale také experimentujeme s vlastními, jedinečnými chutěmi a formami. Ale podstata zůstává stejná: tyto sladkosti spojují rodinu a přátele a naplňují dům láskou, smíchem a samozřejmě svůdnými vůněmi. Tak se cukroví skutečně stane duší Vánoc: každé sousto nám přináší kouzlo svátků.
Závin - jinak
Je čas objevit novou tvář závinu! Zanechte obvyklé verze a neváhejte experimentovat!
Náplň můžete okořenit prakticky čímkoli – a nemusíte hned myslet na extrémní věci! Co takhle přidat k vlašským ořechům nějaké sušené ovoce – třeba borůvky nebo třešně, nebo třeba špetku pomerančové kůry? Nebo vyzkoušejte mák v kombinaci s malými kousky jablka nebo broskve, abyste získali osvěžující ovocnou chuť!
A to není vše! Těsto také nabízí příležitosti k experimentování. Co takhle přidat kakao nebo skořici pro ještě bohatší chuťový zážitek? Nebo můžete závin ještě ozvláštnit ozdobením vrchní části těsta jedinečnými vzory – například vánočními motivy.
S těmito inovacemi můžete nejen překvapit svou rodinu a přátele, ale také vytvořit novou tradici.
Zdravé a přitom chutné sváteční dobroty
Kdo řekl, že to, co je zdravé, nemůže být chutné? Odložte tradiční slazení cukrem a objevte zdravé a přitom lahodné alternativy. Zkuste použít sladidla, jako je erythritol, xylitol nebo stévie, kterými lze dosáhnout stejné sladké chuti jako cukr. A nezapomeňte na přírodní sladidla: med, agávový sirup a datle nejen osladí, ale také obohatí chutě.
Zdravé pečení není jen o surovinách, ale také o metodách. Zkuste péct při nízké teplotě, abyste zachovali nutriční obsah surovin. Tyto malé změny nejen chrání vaše zdraví, ale také otevírají nový svět chutí!
Vánoce bez lepku
Bezlepkové pečení není jen módní trend, ale životní styl, který se ze zdravotních důvodů stává důležitým pro stále více lidí. Ale nebojte se, bezlepkové pečení neznamená, že se musíte vzdát vánočních dobrot!
Za prvé, ve světě bezlepkových mouk existuje spousta možností. Mandlová, kokosová, rýžová nebo dokonce pohanková mouka – každá dává koláčům jedinečnou chuť a strukturu. Experimentujte s těmito moukami, abyste našli chuť, která se vám nejvíce líbí. Malý tip: mandlová mouka se hodí zejména k vánočnímu cukroví, protože mu dodává bohatou oříškovou chuť. Mouku si můžete vyrobit i doma s ručním mlýnkem na obilí!
Nezapomeňte na zahušťovadla, jako je xantanová guma nebo guarová guma, která pomohou udržet texturu těsta. S trochou experimentování můžete vyrobit dokonale drobivé a lahodné sušenky, o kterých si nikdo nebude myslet, že jsou bezlepkové.
Při bezlepkovém pečení je také důležité vyhnout se kontaminaci. Pokud máte v rodině někoho, kdo je citlivý na lepek, ujistěte se, že jste důkladně čistili kuchyňské náčiní a povrchy, aby se lepek nedostal do vašeho jídla.
Nenechte si ujít příležitost vyrobit si o vánočních svátcích opravdové gurmánské lahůdky! Klikněte sem, objevte náš sortiment a objednejte si kuchyňské nářadí, které potřebujete, aby se každá minuta strávená v kuchyni stala zážitkem!
Související produkty
Vegan Milker Core výrobník rostlinného mléka s dřevěným pěchem
907 CZK(750 CZK + DPH)
Vegan Milker Classic výrobník rostlinného mléka s plastovým pěchem a nádobou
998 CZK(825 CZK + DPH)
Vegan Milker Mülsi výrobník rostlinného mléka s plastovým pěchem, nádobou a s vyměnitelnou filtrační vložkou
1180 CZK(975 CZK + DPH)
Vegan Milker Mülsi Soul výrobník rostlinného mléka s dřevěním pěchem a nádobou
1543 CZK(1275 CZK + DPH)
SAMMIC XM-12 ruční ponorný mixér s regulátorem rychlosti
4855 CZK(4012 CZK + DPH)