gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otevírací doba: 08:00-16:00 (Po-Pá)

Blog

Božské špenátové lasagne s ricottou

2024. 04. 23.

Božské špenátové lasagne s ricottou

Protože kreativní kuchaři stále hledají nové způsoby, jak najít příchutě, byl tento recept na špenátové ricottové lasagne vytvořen, aby uspokojil ty, kteří chtějí chuťový zážitek odlišný od tradičních lasagní. Jemnost čerstvého špenátu, krémová textura ricotty a sofistikovaná chuť pikantní rajčatové omáčky vytváří na talíři nádhernou harmonii.

Toto jídlo je nejen chutné, ale také výživné, zachovává tradiční bohatost lasagní a dodává jídlu lehkost a svěžest. Náš recept je opět z knihy receptů Ankarsrum.

Lasagne těsto

500 g mouky z tvrdé pšenice

7 vajec

3,5 lžíce oleje

Rajčatová omáčka

2 lžíce olivového oleje

1 cibule

3 stroužky česneku

1 lžička sušeného tymiánu

1 lžička sušené bazalky

½ lžičky kajenského pepře

3 lžíce rajčatového protlaku

1 lžíce bílého vinného octa

400 g rajčatové omáčky

100 g vody

1 lžíce medu nebo 1 lžička cukru

Sůl a černý pepř

20 g čerstvé bazalky

Béchamel

3 lžíce másla

500 g mléka

100 g smetany

½ lžičky soli

1 ml bílého pepře

½ lžičky nového koření

Špenátová ricottová náplň

200 g ricotta

200 g čerstvých listů špenátu

½ lžičky soli

Černý pepř

120 g strouhaného sýra

1. Sestavte svůj kuchyňský robot Ankarsrum s nerezovou mísou a hnětacím válečkem. Pro přípravu těsta vložte mouku do připravené mísy a poté spusťte asistenta na nízkou rychlost. Postupně přidávejte vejce, poté vlijte olej. V případě potřeby zatáhněte za páčku směrem ke středu mísy, aby se ingredience lépe spojily. Když se těsto spojí, nastavte hnětací rameno 1 palec od strany mísy. Nastavte časovač na 8 minut a nechte Anku hníst.

2. Jakmile je těsto hotové, položte ho na pomoučněnou pečicí plochu a krátce hněťte. Přikryjeme a necháme v lednici alespoň 30 minut odpočinout.

3. Dále si připravte rajčatovou omáčku. Nakrájejte cibuli a česnek a poté smažte na olivovém oleji v pánvi, dokud nebudou průhledné. Přidejte rajčatovou pastu, koření a ocet a poté několik minut vařte. Přidejte rajčatovou šťávu, vodu a med a poté vařte na středním plameni asi 30 minut. Dochuťte solí a černým pepřem a poté vmíchejte čerstvou bazalku.

4. V pánvi rozpustíme máslo na bešamel. Přidejte mouku a míchejte asi 30 sekund. Pomalu přilévejte mléko a míchejte do hladka. Snižte teplotu a přidejte sůl, bílý pepř a hřebíček. Vařte do krémova. Pozor, ať se nespálí.

5. Na špenátovou ricottovou náplň smícháme v míse všechny ingredience.

6. Položte Ankarsrum na bok a spojte jej s válcem na těstoviny Lasagne. Těsto rozdělte na menší kousky a každý vyválejte tak, aby byly silné asi 2 mm a široké 8-10 cm. Plátky lasagní nechte odpočinout na vlhké utěrce, aby neoschly, a poté je nakrájejte nůžkami na pláty velikosti správné pro váš pekáč.

7. Troubu předehřejte na 180°C. Suroviny navrstvěte do misky: začněte rajčatovou omáčkou a bešamelem, poté pláty těstovin, poté ricottovou náplní, znovu pláty těstovin a tak dále. Navrch dejte rajskou omáčku, bešamel a strouhaný sýr.

8. Pečte asi 20-25 minut (odkryté), poté podávejte s čerstvou bazalkou!

 

Navštivte naše webové stránky, kde si můžete vybrat z mnoha chutných receptů, a objednejte si kuchyňský robot Ankarsrum, abyste si mohli snadno připravit ty nejchutnější těstoviny!

Naše podobné články k tématu:

Průvodce jarními závitky

2024. 04. 16.

Pokračovat ve čtení


Seznamte se se sadou válečku a vykrajovátka na těstoviny ANKARSRUM

2024. 04. 15.

Pokračovat ve čtení


Domácí ravioli se špenátem a ricottou

2024. 04. 08.

Pokračovat ve čtení


Není nic lepšího než domácí těstoviny

2024. 02. 26.

Pokračovat ve čtení


Domácí těstoviny - se srdcem a videoreceptem

2023. 10. 01.

Pokračovat ve čtení