Blog
Božské špenátové lasagne s ricottou
2024. 04. 23.
Protože kreativní kuchaři stále hledají nové způsoby, jak najít příchutě, byl tento recept na špenátové ricottové lasagne vytvořen, aby uspokojil ty, kteří chtějí chuťový zážitek odlišný od tradičních lasagní. Jemnost čerstvého špenátu, krémová textura ricotty a sofistikovaná chuť pikantní rajčatové omáčky vytváří na talíři nádhernou harmonii.
Toto jídlo je nejen chutné, ale také výživné, zachovává tradiční bohatost lasagní a dodává jídlu lehkost a svěžest. Náš recept je opět z knihy receptů Ankarsrum.
Lasagne těsto
500 g mouky z tvrdé pšenice
7 vajec
3,5 lžíce oleje
Rajčatová omáčka
2 lžíce olivového oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
1 lžička sušeného tymiánu
1 lžička sušené bazalky
½ lžičky kajenského pepře
3 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce bílého vinného octa
400 g rajčatové omáčky
100 g vody
1 lžíce medu nebo 1 lžička cukru
Sůl a černý pepř
20 g čerstvé bazalky
Béchamel
3 lžíce másla
500 g mléka
100 g smetany
½ lžičky soli
1 ml bílého pepře
½ lžičky nového koření
Špenátová ricottová náplň
200 g ricotta
200 g čerstvých listů špenátu
½ lžičky soli
Černý pepř
120 g strouhaného sýra
1. Sestavte svůj kuchyňský robot Ankarsrum s nerezovou mísou a hnětacím válečkem. Pro přípravu těsta vložte mouku do připravené mísy a poté spusťte asistenta na nízkou rychlost. Postupně přidávejte vejce, poté vlijte olej. V případě potřeby zatáhněte za páčku směrem ke středu mísy, aby se ingredience lépe spojily. Když se těsto spojí, nastavte hnětací rameno 1 palec od strany mísy. Nastavte časovač na 8 minut a nechte Anku hníst.
2. Jakmile je těsto hotové, položte ho na pomoučněnou pečicí plochu a krátce hněťte. Přikryjeme a necháme v lednici alespoň 30 minut odpočinout.
3. Dále si připravte rajčatovou omáčku. Nakrájejte cibuli a česnek a poté smažte na olivovém oleji v pánvi, dokud nebudou průhledné. Přidejte rajčatovou pastu, koření a ocet a poté několik minut vařte. Přidejte rajčatovou šťávu, vodu a med a poté vařte na středním plameni asi 30 minut. Dochuťte solí a černým pepřem a poté vmíchejte čerstvou bazalku.
4. V pánvi rozpustíme máslo na bešamel. Přidejte mouku a míchejte asi 30 sekund. Pomalu přilévejte mléko a míchejte do hladka. Snižte teplotu a přidejte sůl, bílý pepř a hřebíček. Vařte do krémova. Pozor, ať se nespálí.
5. Na špenátovou ricottovou náplň smícháme v míse všechny ingredience.
6. Položte Ankarsrum na bok a spojte jej s válcem na těstoviny Lasagne. Těsto rozdělte na menší kousky a každý vyválejte tak, aby byly silné asi 2 mm a široké 8-10 cm. Plátky lasagní nechte odpočinout na vlhké utěrce, aby neoschly, a poté je nakrájejte nůžkami na pláty velikosti správné pro váš pekáč.
7. Troubu předehřejte na 180°C. Suroviny navrstvěte do misky: začněte rajčatovou omáčkou a bešamelem, poté pláty těstovin, poté ricottovou náplní, znovu pláty těstovin a tak dále. Navrch dejte rajskou omáčku, bešamel a strouhaný sýr.
8. Pečte asi 20-25 minut (odkryté), poté podávejte s čerstvou bazalkou!
Navštivte naše webové stránky, kde si můžete vybrat z mnoha chutných receptů, a objednejte si kuchyňský robot Ankarsrum, abyste si mohli snadno připravit ty nejchutnější těstoviny!
Naše podobné články k tématu:
Seznamte se se sadou válečku a vykrajovátka na těstoviny ANKARSRUM
2024. 04. 15.