Palačinky pro vegany
2023. 09. 06.
Zde je barevný, veselý a zdravý pokrm, který se skvěle hodí na snídani, brunch nebo jako dezert po jídle. Náš recept je opět z knihy receptů ANKARSUM.
Ingredience - na 10 palačinek
500 ml ovesného mléka nebo jiného rostlinného mléka
200 gramů mouky
50 gramů cukru
¼ lžičky soli
olej nebo máslo na smažení
Na ozdobu a náplň:
veganská šlehačka
čerstvé bobule, jako jsou jahody, maliny a borůvky
Palačinky pro vegany, krok za krokem:
• Sestavte ANKARSRUM se šlehací metlou a plastovou mixovací nádobou.
• Do mísy nalijte ovesné mléko.
• Zapněte kuchyňský robot na nízkou rychlost a přidejte suché přísady: mouku, cukr a sůl.
• Pokračujte v šlehání, dokud nezískáte tekuté hladké těsto.
• V lívanečníku rozehřejte olej nebo máslo a pomocí naběračky naberte tenkou vrstvu těsta do pánve.
• Smažte obě strany do zlatova.
• Když je první palačinka hotová, dejte do lívanečníku další porci oleje a všechny palačinky smažte. Poté je udržujte v teple. Můžete to udělat tak, že je naskládáte na talíř a hromadu přikryjete čistou utěrkou.
ANKA tip:
Podávejte s veganskou šlehačkou, veganskou vanilkovou zmrzlinou a spoustou barevných bobulí!