gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otevírací doba: 08:00-16:00 (Po-Pá)

Plážová sezóna začíná: Je čas pořídit si smažící pánev na langoše, koblihy a palačinkovač!

2023. 05. 26.

Plážová sezóna začíná: Je čas pořídit si smažící pánev na langoše, koblihy a palačinkovač!

Lángoše

Když je Balaton, tak snad každý z nás si vzpomene i na langoše. Když zavřete oči, pravděpodobně uvidíte na pláži v letních vedrech lidi s obřím langošem se sýrem a zakysanou smetanou.

A ted se zde na chvíli zastavme! Opravdu je možné jíst langoše jen na pláži? Proč si tuto tradiční maďarskou svačinku nepřipravit doma? Proč si doma nevykouzlit atmosféru dovolené u vody?

Je pravda, že jeho přípravě musíte věnovat trochu času, protože jde o zatuchlé těsto - ale můžete si být jisti, že to půjde! A budete přesně vědět, co do těsta jde a na jakém oleji ho smažíte, a ingredience si můžete libovolně vybrat

Nemusíte ani zaplavit byt pachem oleje a potit se u smažení! Smažící pánev, která je vynikající pro mobilní použití, se můžete vystěhovat na balkón, terasu nebo zahradu a venku připravovat krále plážového jídla!

 

Palačinky

Máme langoše, dáme si dezert! Kdo by nechtěl palačinky, když prochází kolem bufetu, odkud pochází vůně božského jídla? Nebo když nic jiného, ​​děti jistě začnou prosit o výbornou kakaovou palačinku. Co takhle domácí palačinka?

Jsme si zcela jisti, že i vy máte svůj osvědčený recept na palačinky, který jste se možná naučili od své maminky nebo babičky. Ani vás nechceme svést z cesty rodinné tradice! Chceme jen upozornit na to, že palačinky k nefalšované letní atmosféře patří! Vydejte se tedy do kuchyně nebo na terasu, vytáhněte palačinkovač a můžete se pustit do palačinek!

 

Mini koblihy


A co koblihy?
 Mysleli jsme hlavně na americký mini koblihy, který v poslední době dobývá maďarské bufety a pláže! (Klasická stuhová/karnevalová kobliha může být také dobrý nápad, ale s atmosférou léta má možná méně společného.)

Výroba mini donutů není složitá.

Zahřívejte cca. 2 dl mléka a v míse smícháme s 5-6 dkg cukru a 2-3 lžičkami práškového droždí. Po 10 minutách odležení můžete přidat žloutky ze 2 vajec, 3-4 dkg rozpuštěného másla, trochu vanilkového extraktu, poté vše dobře promíchat. 

Trochu soli, 15-20 dkg mouky, promíchat, pak ještě 10-15 dkg mouky. Poté zpracujeme v těsto, které necháme přikryté 1 hodinu na teplém místě vykynout.

Vykynuté těsto rozválejte na tloušťku 1 centimetr (pro tuto práci použijte mouku), poté z těsta vykrájejte kolečka a uprostřed propíchněte důlek. Poté je nechte půl hodiny odležet, poté můžete začít péct. Použijte stolní nebo stojací smažící pánev a výsledkem bude zaručeně nebeská kobliha, kterou si zamiluje celá rodina!

 

Doufáme, že jsme vás naladili na pečení! Vneste do svého domova atmosféru pláže a vyrobte si doma božské langoše, palačinky a koblihy! Vše potřebné najdete v našem internetovém obchodě!


Související produkty