Plážová sezóna začíná: Je čas pořídit si smažící pánev na langoše, koblihy a palačinkovač!
2023. 05. 26.
Lángoše
Když je Balaton, tak snad každý z nás si vzpomene i na langoše. Když zavřete oči, pravděpodobně uvidíte na pláži v letních vedrech lidi s obřím langošem se sýrem a zakysanou smetanou.
A ted se zde na chvíli zastavme! Opravdu je možné jíst langoše jen na pláži? Proč si tuto tradiční maďarskou svačinku nepřipravit doma? Proč si doma nevykouzlit atmosféru dovolené u vody?
Je pravda, že jeho přípravě musíte věnovat trochu času, protože jde o zatuchlé těsto - ale můžete si být jisti, že to půjde! A budete přesně vědět, co do těsta jde a na jakém oleji ho smažíte, a ingredience si můžete libovolně vybrat!
Nemusíte ani zaplavit byt pachem oleje a potit se u smažení! Smažící pánev, která je vynikající pro mobilní použití, se můžete vystěhovat na balkón, terasu nebo zahradu a venku připravovat krále plážového jídla!
Palačinky
Máme langoše, dáme si dezert! Kdo by nechtěl palačinky, když prochází kolem bufetu, odkud pochází vůně božského jídla? Nebo když nic jiného, děti jistě začnou prosit o výbornou kakaovou palačinku. Co takhle domácí palačinka?
Jsme si zcela jisti, že i vy máte svůj osvědčený recept na palačinky, který jste se možná naučili od své maminky nebo babičky. Ani vás nechceme svést z cesty rodinné tradice! Chceme jen upozornit na to, že palačinky k nefalšované letní atmosféře patří! Vydejte se tedy do kuchyně nebo na terasu, vytáhněte palačinkovač a můžete se pustit do palačinek!
Mini koblihy
A co koblihy? Mysleli jsme hlavně na americký mini koblihy, který v poslední době dobývá maďarské bufety a pláže! (Klasická stuhová/karnevalová kobliha může být také dobrý nápad, ale s atmosférou léta má možná méně společného.)
Výroba mini donutů není složitá.
Zahřívejte cca. 2 dl mléka a v míse smícháme s 5-6 dkg cukru a 2-3 lžičkami práškového droždí. Po 10 minutách odležení můžete přidat žloutky ze 2 vajec, 3-4 dkg rozpuštěného másla, trochu vanilkového extraktu, poté vše dobře promíchat.
Trochu soli, 15-20 dkg mouky, promíchat, pak ještě 10-15 dkg mouky. Poté zpracujeme v těsto, které necháme přikryté 1 hodinu na teplém místě vykynout.
Vykynuté těsto rozválejte na tloušťku 1 centimetr (pro tuto práci použijte mouku), poté z těsta vykrájejte kolečka a uprostřed propíchněte důlek. Poté je nechte půl hodiny odležet, poté můžete začít péct. Použijte stolní nebo stojací smažící pánev a výsledkem bude zaručeně nebeská kobliha, kterou si zamiluje celá rodina!
Doufáme, že jsme vás naladili na pečení! Vneste do svého domova atmosféru pláže a vyrobte si doma božské langoše, palačinky a koblihy! Vše potřebné najdete v našem internetovém obchodě!