Plochý perníkový dort s polevou
2022. 12. 18.
Ukážeme Vám sladkost, který můžete upéct dva dny před svátkem, abyste na Štědrý večer nemuseli řešit dezert. Můžete ho dát i do mrazáku, takže může být i ozvláštněním silvestrovské párty.
Ingredience na těsto:
200 gramů másla
200 ml ovesného mléka
140 gramů hnědého cukru
120 gramů cukrového sirupu
300 gramů mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
1/2 lžičky soli
1 lžička skořice
1 lžička kardamomu
1/2 lžičky perníkového koření
Navrch na ozdobu
200 ml smetany
150 gramů smetanového sýra
150 gramů brusinkového džemu
60 gramů moučkového cukru
Plochý perníkový dort s polevou krok za krokem:
1. Podívejte se na toto video s receptem!
2. Chcete-li vyrobit těstoviny, sestavte svůj kuchyňský robot ANKARSRUM s ANKARSRUM Assistent mísa z nerezové oceli, spirálovým hnětacím hákem a hnětacím válečkem a také škrabkou na mixovací nádobu, která zabraňuje přichycení těsta ke stěnám mísy. Jedná se o díly základní sady, seznamte se s obsahem krabice kliknutím ZDE a ZDE!
3. Do mísy dejte máslo, mléko, hnědý cukr a sirup a poté promíchejte pomocí robota ANKARSRUM.
4. Za stálého míchání postupně přidávejte suché ingredience. Když přidáte asi polovinu mouky, upevněte rukojeť 2-4 cm od stěny mísy a pokračujte v míchání.
5. Když je těsto hotové, rozválejte ho a dejte na plech vyložený pečicím papírem.
6. Pečeme v troubě na 180 C, hotové bude za 15-20 minut.
Dekorace krok za krokem:
1. Sestavte svůj kuchyňský robot ANKARSUM s ANKARSRUM Assistent plastová mísa a dvojitým šlehacím nástavcem, které jsou také součástí startovací sady.
2. Přidejte smetanu a míchejte do pěny, poté přidejte smetanový sýr, marmeládu a moučkový cukr.
3. Nyní polevou potřete dort a nakonec ozdobte brusinkami.
ANKA tip:
Podáváme jako zákusky nebo nakrájené na malé kousky. Podávejte s pomocí cukrářské sady ANKARSRUM.