gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otevírací doba: 08:00-16:00 (Po-Pá)

Rýžovar: Jak se liší od vaření v hrnci?

2024. 05. 07.

Rýžovar: Jak se liší od vaření v hrnci?

Rýžovar

Pokud jste pravidelným čtenářem našeho blogu a/nebo čtete všechny články o rýžovarech, určitě jste narazili na tento článek: Proč potřebuji rýžovar? Proto!

Pro případ, že by vám to uniklo (a nemáte zrovna čas si to přečíst), nebo jste to už zapomněli, tady je stručné shrnutí toho, o čem tento blogový příspěvek byl! (Pokud jsou však vaše vzpomínky na tento text čerstvé, klidně přejděte na další nadpis!)

1 jednotka rýže + 2 jednotky vody + několik špetek soli NEBO 1 jednotka smažené rýže + jeden a půl jednotky vody. Kterou z nich sledujete? A kolikrát byla výsledkem lepkavá, syrová nebo spálená rýže?

No, ano, může to znít jako teleshop, ale přesně těm věcem se můžete vyhnout, pokud používáte rýžovar!

Stačí nasypat rýži do stroje, přidat vodu (měřítko Vám pomůže ani nemusíte měřit), stisknout pár tlačítek – a stačí jen počkat, až stroj signalizuje: rýže je hotová !

 

Výhody rýžovaru

Je čas shrnout výhody používání rýžovaru!

  • Není zde prostor pro chyby

Počet možností chyby je prakticky nulový. Na elektrickém rýžovaru GAMMO vše funguje precizně. Je téměř nemožné, aby se něco pokazilo!

  • Můžete v něm uvařit jakýkoli druh rýže

Basmati rýže, jasmínová rýže, dlouhozrnná, kulatozrnná, bílá rýže, hnědá rýže – na tom nezáleží! Žádný z nich není pro stroj překážkou. Je přesně navržena tak, aby dokonale připravila všechny druhy rýže.

  • Můžete s ním udělat velké množství rýže

Pokud máte velkou rodinu nebo očekáváte velký počet hostů, je nezbytně nutné k přípravě rýže použít rýžovar. Zařízení má 10 litrů, takže lze snadno připravit až 40 porcí (cca 4,5 litru suché rýže).

  • Uvaříte v něm nejen rýži!

Máte rádi kreativní řešení kuchyní? Pak bude rýžovar vaším dobrým přítelem! Ať už chcete udělat kořeněnou rýži nebo rizoto se šunkou, houbami a zeleninou, s rýžovarem to snadno zvládnete!

 

Jak se liší rýže vařená v rýžovaru od rýže vařené v hrnci?

Jaký je rozdíl mezi rýží vařenou v rýžovaru a rýží vařenou v hrnci?

Rozdíl není jen ve způsobu vaření, ale také v chuti, textuře a dokonce i v zachování kvality rýže.

Při vaření rýže v hrnci je největší výzvou přesné nastavení množství vody a doby vaření. Malá nepozornost a rýže se může ukázat jako příliš měkká nebo příliš tvrdá. Rýžovary na druhou stranu tento proces automatizují a zajišťují, že rýže je pokaždé dokonale měkká, aniž by se převařila.

Konstrukce rýžovarů umožňuje vařit rýži při rovnoměrné teplotě a tlaku, což přispívá k rovnoměrné struktuře. Na druhou stranu při vaření v hrnci se může rýže vařit nerovnoměrně kvůli kolísání teploty a odpařování.

U rýžovarů lze navíc snížit riziko připálené rýže na minimum, protože moderní zařízení se automaticky vypnou nebo přepnou do režimu udržování teploty, jakmile je rýže hotová. Bohužel to není vždy možné při vaření v hrnci, zvláště v rušných dnech, kdy je snadné zapomenout na jídlo, které zůstalo na sporáku.

 

Pokud také chcete uvařit rýži pokaždé dokonale, aniž byste trávili hodiny v kuchyni nebo se obávali o výsledek, je čas pořídit si spolehlivý rýžovar!

Klikněte sem a objevte elektrický rýžovar Gammo!

Nenechte si kuchyňskými nehodami vzít vaši lásku k rýži – objednejte si nyní a vychutnejte si chuť dokonale měkké uvařené rýže!

 

#