Blog
Slavnostní občerstvení: recept na velikonoční čokoládový dort
2024. 03. 21.
Velikonoce se blíží a co nemůže být dokonalejší čas pro přípravu lahodného čokoládového dortu, který nejen potěší milovníky sladkého, ale také umocní velikonoční atmosféru na stole. Dovolte nám, abychom vám představili tento božský recept, který si zaručeně podmaní srdce a chuťové buňky každého!
Ingredience na čokoládový dort:
- 75 g másla
- 2 lžičky vanilkového cukru
- 100 ml vody
- 150 ml mléka
- 1 vejce
- 180 g mouky
- 40 g kakaového prášku
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 225 g cukru
Čokoládová poleva:
- 200 g hořké čokolády
- 600 g smetanového sýra
- 200 ml smetany
- 120 g moučkového cukru
- čokoláda na ozdobu
Výroba čokoládového dortu - krok za krokem:
1. Troubu předehřejte na 175 °C.
2. Na pánvi rozpustíme máslo a necháme vychladnout.
3. Sestavte svůj kuchyňský robot Ankarsrum s miskou na šlehání a deštníky na šlehání.
4. V míse smícháme máslo, vanilkový cukr, vodu, mléko a vejce.
5. Suché ingredience smícháme dohromady, poté přidáme do těsta a mícháme při nízké rychlosti do hladka.
6. Dortovou formu vyložte pečicím papírem a poté ji naplňte těstem.
7. Pečte 30-45 minut ve spodní části trouby. Nechte vychladnout a poté rozkrojte na dvě části.
8. Hořkou čokoládu rozpustíme nad párou a necháme vychladnout.
9. Vyměňte šlehací metlu na šlehač smetany a do mísy přidejte smetanový sýr a smetanu, poté promíchejte.
10. Vmícháme rozpuštěnou čokoládu a moučkový cukr, poté mixujeme na nízké otáčky, abychom vytvořili krémovou polevu.
11. Střed a vrch dortu potřete čokoládovým krémem. Ozdobíme čokoládou a necháme odležet v lednici.