gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otevírací doba: 08:00-16:00 (Po-Pá)

Jarní grilování

2023. 01. 30.

Jarní grilování

Jarní grilování

Jakmile opadne špatné počasí, všichni chtějí ven. Po výletech, procházkách a rekreačních aktivitách, které lze provozovat venku, je dobré doplnit energii. Jednou z nejlepších forem tohoto je grilování, venkovní grilování a vaření, od nejjednodušších grilovaných pokrmů až po vyšší úrovně grilovací gastronomie. Grilovat se dá spousta věcí; od zeleniny přes klobásy až po hamburgery a steaky.

Grilujte zeleninu

Po očištění zeleninu nakrájejte na správnou velikost. K tomu nám mohou pomoci různé kráječe na ovoce a zeleninuPoté je potřeme pikantním olejem a mohou jít na gril.

Grilujte klobásy

Uzeniny koupíte u řezníka nebo na trhu, ale opravdu odvážní a talentovaní mohou vyzkoušet i vlastní recepty. Náplň do klobás lze připravit podle mnoha receptů. Nejdůležitější je namlít maso na správnou velikost.
K mletí je nezbytný dobrý mlýnek na maso. 

Poté může následovat koření. Zde můžeme uplatnit svou kreativitu a dochutit klobásy, které se mají upéct, podle naší chuti a potřeb našich hostů, od špetky až po delikatesu, od Dálného východu po Bavorsko. Míchačka na maso, zvolený podle množství, které se má míchat, pomáhá při míchání masa uzenin.
Po řádném dochucení a promíchání může přijít klobásová náplň. Po troše cviku se i z nás mohou stát opravdoví klobáskoví „umělci“. S tím nám může pomoci profesionální zařízení na plnění klobás.

Balkánský gril

Jak stále častěji navštěvujeme Chorvatsko a Jaderské moře, stejně jako ostatní bývalé jugoslávské republiky, ať už na dovolenou, lyžování nebo jen návštěvu krásných měst, nevyhnutelně přicházíme do kontaktu s gastronomií Balkánu. Grilovaná jídla jsou významnou součástí těchto krajin. Takové jsou již známé čevačići (ćevačići), pljeskavica (pljeskavica), loupežnické maso (ražnjići) a mnoho dalších lahůdek.

Cevapcici a pljeskavica jsou vyrobeny z podobných přísad s malými rozdíly. Jejich základem je mleté ​​maso (pokud možno směsné maso: telecí, vepřové, jehněčí).
Mnoho lidí si často myslí, že koření je příliš složité, ale je to velmi jednoduché. Podle původních receptur by se do masové hmoty měla přidávat pouze sůl, pepř a jedlá soda nebo sodová voda, podle chuti. Cevapcici můžeme mokrýma rukama vytvarovat do správného tvaru klobásy, na pljeskavici je skvělým pomocníkem tvarovač hamburgerových placiček. Maso dle vlastního výběru můžete udělat s jakýmkoliv masem a zeleninou, ale oblíbená je vepřová panenka a kuřecí prsa.

 

Pokud máte náladu na pořádnou grilovačku, podívejte se na náš web! V naší nabídce najdete to správné zařízení od přenosných po instalované, od ručních po elektrické, od jednodušších až po modely pro gastronomii.

Přejeme dobrou grilovačku a dobrou chuť!

(by Piro)


Související produkty