gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otevírací doba: 08:00-16:00 (Po-Pá)

Nevyhazujte více potravin

2021. 10. 29.

Nevyhazujte více potravin

Nevyhazujte více potravin!

V horším případě skončí v komunálním odpadu, v lepším případě v kompostéru. Téměř všichni rodiče učí své děti prvnímu kuchyňskému pravidlu: Jídlo nevyhazovat! V konzumní společnosti však stále více potravin končí v koši. Nikdy není pozdě s tím něco udělat.

Ukážeme vám řešení, které dokáže prodloužit trvanlivost potravin třikrát nebo pětkrát! Kromě vědomého nakupování a bezodpadového životního stylu si pro rok 2024 slibte, že budete ingredience potravin skladovat šikovněji! Tajemství je VAKUOVÁNÍ!

 

Jaké potraviny lze tímto procesem výborně uchovat?

Sezónní zelenina

Bez vakuování ztrácejí barvu, vlhkost a aroma za cca 4-5 dní. S vakuováním se tato doba ztrojnásobí.

Jemné ovoce, např. jahody, maliny

I když zrovna není sezóna, jahody jsou typicky ovoce, které po pár dnech ztrácí čerstvost. Můžete ho nechat vakuově zabalený obyčejný, nebo i omytý, posypaný trochou cukru či sladidla, průměrná záruční doba 2-5 dní se tak může prodloužit na 6-15 dní. Výše uvedené tvrzení platí i pro ostatní druhy ovoce.

Ryby a mořské plody

Obecnou trvanlivost lze pomocí vakua ztrojnásobit. Ryby a mušle si můžete uchovat jejich přírodním způsobem nebo ochucené a pokapané olivovým olejem pro pozdější použití.

Hovězí a jiné maso

Namísto trvanlivosti 2-4 dny zde počítejte s trojnásobným násobitelem času, který můžete jako vzorec čerstvosti aplikovat i na jiná masa.

Omáčky, dipy, předem připravené suroviny

Bez vakua 2-5 dní, s vakuem 6-15 dní. Není to jedno, že? Na velkou párty, rodinnou dovolenou se stanem nebo i na blížící se Vánoce se můžete připravit s předstihem tím, že si předem připravíte nějaké ty základy. Ve svátek je méně práce a vy máte více času na sebe, rodinu a užít si to, aby svátky nebyly jen o kuchyňském robotu. Vezměte vakuově uzavřené, předem připravené ingredience a pokrmy můžete dokončit rychleji.

 

Wendy Premium je více než jen průměrný vakuový balicí stroj. Vakuová balička, se kterou si můžete vyrobit i vakuovou nádobu ze zavařovacích sklenic s kovovým víkem. Co ještě umí, se podívejte v tomto videu! S vakuovým balením lze texturu, chuť a čerstvost vašich potravin uchovat velmi dlouhou dobu, poznejte jedno ze základního vybavení moderních kuchyní.

A pokud se vaše potraviny z nějakého jedinečného důvodu již nedají skladovat, vyplatí se je zpracovat pomocí kuchyňského kompostéru.

 

A pokud vás zajímají aktuální trendy v kuchyni, jste na správné adrese! Objevte sortiment našeho internetového obchodu, kde na vás čeká to nejkvalitnější kuchyňské nářadí!


Související produkty