gammo

kitchen & more

Zákaznický servis: +420-728-648-916
Otevírací doba: 08:00-16:00 (Po-Pá)

Pasírování rybí polévy, jakou jste ještě nikdy neviděli!

2016. 11. 14.

Pasírování rybí polévy, jakou jste ještě nikdy neviděli!

Pasírování rybí polévky s profesionálním vybavením

Jak se blíží velké svátky, zejména kolem Vánoc, zaznamenáváme stále větší zájem o pasírovače, které lze využít i na rybí polévku. (V posledních letech jsme si všimli, že rybí polévka je během letních prázdnin stejně oblíbeným jídlem!)
V různých obchodech s kuchyňským vybavením jsou k dostání menší či větší plastová nebo kovová síta, ale kdo pracuje s větším množstvím, ví, že jde jen o hračky...

Pokud někdo opravdu potřebuje pasírovat rybí šťávu ve větším množství, většinou doporučujeme alespoň menší pasírovač Louis Tellier nebo jeho většího bratra. S tímto zařízením, které lze umístit na hrnec, můžete začít pracovat. Přes jeho 3mm sítko lze podle našich zkušeností přefiltrovat za minutu asi 1,5 kg hustší šťávy.

Pro ty, kteří chtějí vyšší výkon, ale trvají na ručním pasírováním (buď kvůli úspoře peněz, nebo proto, že preferují robustnější, rustikální konečný výsledek), může největší verze předchozího pasírovače, jmenovitě profesionální pasírovač Louis Tellier MLP10, usnadnit váš život mnohem jednodušší. Toto sítko již stojí na nožičkách, velký hrnec lze snadno postavit na stojan, pod sítko. Jeho výkon je cca. 2 kg za minutu.

Ruční pasírování má sice své výhody, ale každý snadno pochopí, že zpracovat tímto způsobem o prázdninách stovky nebo dokonce tisíce litrů rybí šťávy je náročný úkol. Není náhodou, že větší rybářské chaty dlouho hledaly stroj, který by tento úkol dokázal jednoduše a rychle vyřešit.

Právě takové místo jsme nedávno navštívili, kde jsme měli to štěstí vidět naživo, jak si pasírvač Robot Coupe poradí s přecezením 50 litrů hotové rybí šťávy. No, to, co jsme viděli, se vymykalo našim představám. Na stroj jsme nainstalovali síto s průměrem otvoru 3 mm a požádali kolegu kuchaře, aby šťávu vydal s rybími kostmi, rybím masem a vším.

Během chvilky se ukázalo, že 3mm síto byla dobrá volba, přecezená šťáva šla do jedné nádoby v dokonale homogenní konzistenci, bez vláken, zatímco ve druhé nádobě se shromažďovaly rybí kosti:

Obrázek nahoře byl pořízen asi po 5 minutách používání. A jak dlouho si myslíte, že stroji trvalo, než dokončil těch 40 litrů rybí šťávy?

Za 15 minut.

Naštěstí jsme tento závratný výkon zachytili na video, podívejte se, jak rychle teče hotová prošlá rybí šťáva do nádrže!

Přesvědčivé, že?

Jeden z našich italských výrobních partnerů zpřístupnil v minulém roce ještě robustnější stroj, který je kromě pasírování rajčat vhodný i pro mechanické pasírování rybí šťávy. Kliknutím sem se můžete dozvědět více o našem zařízení LA FELSINEA SKRAT.

Objednejte si ho již na letošní sezónu, po letním zavařování a přípravě na zimní dovolenou vám za něj budou kolegové pracující v kuchyni vděční!


Související produkty